Skip to main content

Supergezonde bloemkool met kokosmelk en maïs vormen de basis van dit pastagerecht met volle roomsmaken, kleuren en verschillende texturen. O la la, wat lekker!

30 min

Wat moet je zelf thuis hebben
olijfolie, zout, peper

Benodigdheden
stamppotstamper

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

60 gr maïs, 200 gr pasta, 100 gr plantaardige kaas, 300 gr bloemkool, 2 el plantaardige boter, 1 ui, ½ chilipeper, 1 tl nootmuskaat, 50 ml kokosmelk, 1 bos peterselie, 3 el bloem

3 – 4 personen

120 gr maïs, 400 gr pasta, 200 gr plantaardige kaas, 600 gr bloemkool, 4 el plantaardige boter, 2 ui, 1 chilipeper, 2 tl nootmuskaat, 100 ml kokosmelk, 1 bos peterselie, 6 el bloem

Stap voor stap

Stap 1:
Zet een pan met water en een beetje zout op het vuur. Wanneer het water kookt doe je de pasta erin. Laat ca. 8 minuten koken of tot de pasta al dente is. Giet daarna af.

Stap 2:
Verwijder de groene blaadjes van de bloemkool. Snijd de bloemkool in grove stukken. Doe ze in een pan met water (de bloemkool moet onder water staan) met een beetje zout. Zet de pan op het vuur met het deksel erop. Kook de bloemkool tot deze zacht is (een paar minuten), check de stevigheid af en toe met een vork.

Stap 3:
Laat de maïs uitlekken in een zeef. Snipper de ui. Fruit de ui in een bakpan of wok op middelhoog vuur in een beetje olie. Fruit tot de ui glazig wordt en doe er dan de bloem en een beetje zout bij. Roer goed en doe dan de kokosmelk erbij. Haal de pan van het vuur, maar blijf roeren tot er een béchamelsaus ontstaat. Roer nu de maïs er doorheen en de nootmuskaat, blijf roeren tot alles goed gemengd is.

Stap 4:
Giet de bloemkool af, maar zorg dat een klein beetje kookvocht in de pan achterblijft. Doe de boter erbij. Voeg wat peper en zout toe. Stamp dan de bloemkool fijn met de stamper.

 Stap 5:
Meng de mix van ui, maïs en kokosmelk nu door de bloemkoolstamppot. Roer tot alles goed gemengd is.

Stap 6:
Verwijder de stam van de peterselietakjes en gooi deze weg. Snijd dan de blaadjes zo fijn mogelijk.
Snijd de bovenkant van de chilipeper en snijd deze in de lengte in tweeën. Schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd dan de chilipeper in hele fijne ringetjes.

Stap 7:
Serveer de pasta met daarover wat olijfolie. Bestrooi de pasta met geraspte kaas. Bedek de pasta met de bloemkoolsaus. Decoreer het gerecht met de fijngesneden peterselie en chiliringen.