Winkelmand

Quinoa zaad is een glutenvrij superfood met een zeer hoge voedingswaarde. Deze maaltijdsalade geeft je veel nutriënten en proteïnen. De lekkere vegan fetakaas geeft de final touch aan dit Mexicaanse recept.

25 min

Wat moet je zelf thuis hebben
zout, peper, olijfolie (eventueel)
2 pers. 400 ml water / 4 pers. 800 ml water

Benodigdheden
oven

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen
200 g quinoa, 100 gr kidneybonen, 100 gr mais, 1 chilipeper, 1 rode ui, 4 takjes verse koriander, 1/2 limoen, 2 tomaten, 50 gr vegan feta kaas, 1 groentebouillonblokje

3 – 4 personen
400 g quinoa, 200 gr kidneybonen, 200 gr mais, 2 chilipeper, 2 rode uien, 8 takjes verse koriander, 1 limoenen, 4 tomaten, 100 gr vegan feta kaas, 2 groentebouillonblokjes

Stap voor stap

Stap 1:
Spoel de quinoa schoon in een zeef, doe in een pan water, verkruimel het bouillonblokje erbij en breng aan de kook. Als het kookt, zet het vuur dan op de laagste stand half afgedekt met het deksel en kook 13-15 minuten, totdat de quinoa zacht is en het droog genoeg is dat je het kan opscheppen. Check af en toe of het niet te snel droogkookt.

Stap 2:
Snij intussen de peper fijn, snij de tomaat in 1 cm stukjes en de ui in hele fijne blokjes. Pluk de blaadjes van de koriander en snij grof. Laat de gekookte quinoa afkoelen in een grote saladeschaal.

Stap 3:
Spoel de gekookte kidneybonen af in de zeef en laat uitlekken. Voeg de maïs toe en laat die ook uitlekken.

Stap 4:
Als de quinoa wat afgekoeld is, voeg dan alle groentes, de bonen, de maïs en koriander toe en meng.

Stap 5:
Knijp de limoen boven de salade uit of pers hem eerst met een citruspers. Voeg eventueel wat olijfolie toe om het smeuïger te maken. Zout en peper naar smaak toevoegen.

Stap 6:
Verkruimel de feta en verdeel over de salade.

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon:

Energie: kcal 630, Eiwit 34 g, Koolhydraten 97 g, Suiker 6 g, Vet 13 g, Verzadigd vet 1g, Natrium 750 mg

Leave a Reply