Skip to main content

In miso-kokosmelk gegaarde prei, witlof en courgette vormen de basis van dit gerecht. Macaroni en gesmolten cheddar bakken in deze heerlijke ovenschotel ook lekker mee. Echt een genot aan tafel.

30 min

Wat moet je zelf thuis hebben

zout

Benodigdheden

oven

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

1 prei, 1 witlof, ½ courgette, 4 el miso, 200 ml kokosmelk, 100 g volkorenmacaroni, 4 plakjes vegan cheddar kaas

3 – 4 personen

2 prei, 2 witlof, 1 courgette, 8 el miso, 400 ml kokosmelk, 200 g volkorenmacaroni, 8 plakjes vegan cheddar kaas

Stap voor stap

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 220°C.

Stap 2:
Snijd de prei over de lengte in tweeën en dan in de breedte in ringen. Snijd de witlof in de breedte in slingertjes. Snijd de courgette in schuine plakjes van ca. 0,5 cm.

Stap 3:
Verdeel de prei over de bodem van een ovenschaal. Verdeel daaroverheen een tweede laag met de witlof.

Stap 4:
Verdeel de plakjes courgette dakpansgewijs als derde afsluitende laag over de witlof.

Stap 5:
Meng in een kom de miso en de kokosmelk tot een homogene saus. Giet de saus dan gelijkmatig uit over de groente in de ovenschaal. Zet de schaal in de oven voor 20 minuten.

Stap 6:
Kook de macaroni in water met een beetje zout. Kook tot het punt waar de macaroni nog net niet al dente is (de macaroni gaart nog verder in de oven) en giet af.

Stap 7:
Haal de schaal na 20 minuten uit de oven. Druk de courgette-plakjes met een vork aan, zodat deze wat dieper in de saus worden gedrukt. Verdeel de macaroni gelijkmatig over de courgette en druk alles opnieuw aan zodat de macaroni ook een beetje in aanraking komt met de saus. Zet de schaal nog 5 minuten in de oven.

Stap 8:
Haal de schaal uit de oven. Verdeel nu de plakjes vegan cheddar kaas over de macaroni. Zet nog 5 minuten in de oven en serveer.