Skip to main content

Wat is er nu huiselijker dan een warme oven waarin een romige vegan lasagne gezellig staat te pruttelen? Met dat lekker krokante laagje kaas erop, wat lekker! We vullen ‘m met champignons en…. boerenkool.

30 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie, zout, peper

Benodigdheden

oven en blender

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

120 g boerenkool, 120 g vegan gehakt, 8 champignons, 1 ui, 2 tenen knoflook, 6 lasagnebladen, 30 g bloem, 250 ml plantaardig melk, 1 bouillonblokje, 1 tl nootmuskaat, 1 tl mosterd, 70 g vegan geraspte kaas

3 – 4 personen

240 g boerenkool, 240 g vegan gehakt, 16 champignons, 2 uien, 4 tenen knoflook, 12 lasagnebladen, 60 g bloem, 500 ml plantaardig melk, 2 bouillonblokjes, 1 tl nootmuskaat, 2 tl mosterd, 140 g vegan geraspte kaas

Stap voor stap

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap 2:
Breng in een pan water, de boerenkool en wat zout aan de kook. Wanneer het water kookt, laat het 3 minuten koken. Giet dan af en bewaar.

Stap 3:
Snijd de knoflook fijn en de champignons in plakjes. Bak het gehakt met de helft van de knoflook in een beetje olie voor een paar minuten. Voeg dan de champignons toe, bak nog 2 minuten.

Stap 4:
Snij de ui in stukjes. Fruit deze 3 minuten in wat olie met de rest van de knoflook. Voeg de bloem geleidelijk, onder voortdurend roeren, toe en bak 1 minuut mee. Blijf roeren en voeg dan de plantaardige melk toe. De droge massa wordt vloeibaar en dikt langzaam in tot saus. Doe alles in de blender en voeg het bouillonblokje, de nootmuskaat en de mosterd toe. Blend tot een gladde béchamelsaus. Voeg evt. een beetje water toe als de saus te dik is.

Stap 5:
Giet een kwart van de béchamelsaus op de bodem van een ovenschaal. Leg de helft van de lasagnebladen in de saus. Verspreid de boerenkool over de lasagnebladen. Giet over de boerenkool weer een kwart van de saus, bedek met de andere helft van de lasagnebladen en verdeel het gehakt-champigon mengsel hierover. De rest van de saus verdeel je over het gehakt.

Stap 6:
Strooi de geraspte kaas over het gehakt.

Stap 7:
Bak 20 minuten in de oven.

VOEDINGSWAARDEN:
per portie van het recept 1 persoon:
Energie: Kcal 740, Eiwit 58 g, Koolhydraten 72 g, Suiker 7 g, Vet 8 g, Verzadigd vet 2,9 g, Natrium 180 mg