Winkelmand

Gado gado, dat zalige gerecht uit Indonesie, exotische oosterse aroma’s. Ronde basmati, zoetheid van sate en tempeh, de kleurige crunch van a point gewokte wortels, sperziebonen en spitskool. Alles afgerond met dat frisse zuurtje van de atjar…. Eat your heart out!

20 min

Wat moet je zelf thuis hebben

Rijstroop (of een andere stroop of suiker), zout, peper en olie

Benodigdheden

nvt

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen
120 gr basmatirijst, 100 gr tempeh, 1 wortel, 60 gr sperziebonen, 60 gr spitskool, 40 gr atjar, 4 el pindakaas, 240 ml water, 1 tl sambal, 2 tl rijststroop, 4 tl sojasaus, 50 g cashewnoten

3 – 4 personen
240 gr basmatirijst, 200 gr tempeh, 2 wortel, 120 gr sperziebonen, 120 gr spitskool, 80 gr atjar, 8 el pindakaas, 480 ml water, 2 tl sambal, 4 tl rijststroop, 8 tl sojasaus, 100 g cashewnoten

Stap voor stap

Stap 1:

Spoel de rijst en zet op met het water en een snuf zeezout.

Stap 2:
Snij de wortel diagonaal in dunne plakken, leg ze plat dakpansgewijs en maak er reepjes van (julienne). Snij de spitskool in reepjes, even lang als de wortel. Was en snij de boontjes net zo lang als de wortelreepjes.

Stap 3:
Snij de tempeh in hapklare stukken en breng een pan met water met een snuf zeezout erin aan de kook.

Stap 4:
Doe de pindakaas, sambal, rijststroop en de helft van de sojasaus (2 tl/4 tl) in een klein sauspannetje en zet op laag vuur. Voeg nog 4 el water toe en los de pindakaas hiermee op.

Stap 5:
Kook nu de boontjes 4 minuten. Voeg daarna de wortelreepjes en spitskool toe, die meekoken voor 2 minuten. Giet af en dek af.

Stap 6:
Bak de tempeh in een koekenpan op hoog vuur met een flinke scheut zonnebloemolie tot goudbruin. Blus af met de rest van de sojasaus /4 tl(2tl) en 2  (4)el water en zorg dat de tempeh alle vocht heeft opgenomen. Dek af.

Stap 7:
Roer de pindasaus door tot de gewenste sausdikte, (het mag niet koken) voeg naar smaak nog zeezout toe en meng het door de geblancheerde groente.

Stap 8:
Serveer de rijst, leg de groente-pindacurry ernaast met de tempeh erbij en maak het af met de cashewnoten en de atjar op de rand van je bord.

VOEDINGSWAARDEN
per portie van het recept 1 persoon:

Energie: kcal 567, kJ 2372, Eiwit 26, Koolhydraten 69, Suiker 7, Vet 21, Verzadigd vet 0, Natrium 385

 

Next Post

Leave a Reply