Winkelmand

Een zachte aardappel-rode kool crème geaccentueerd met citroen en geserveerd met gegrilde aubergine gremolata. Omdat het leven is zo rose als je het wilt maken!

20 min

Wat moet je zelf thuis hebben
Olie, zout

Benodigdheden

blender en grillpan

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen
1 ui, 350 gr aardappels, 275 gr rode kool, 500 ml water, 1 bouillonblokje, 1 tl kruidnagel, ½ citroen, 1 aubergine, 2 takjes peterselie, 2 knoflook tenen

3 – 4 personen
2 uien, 700 gr aardappels, 550 gr rode kool, 1000 ml water, 2 bouillonblokje, 2 tl kruidnagel, 1 citroen, 2 aubergines, 4 takjes peterselie, 4 knoflook tenen

Stap voor stap

Stap 1:
Snijd de ui in ringen en de rode kool in grove stukken. Schil de aardappels en snijd deze in dunne plakjes.

Stap 2:
Doe de ui en de rode kool in een pan met een beetje olie. Bak tot de ui bruin begint te worden. Dan voeg je de aardappels, het bouillonblokje en het water toe en laat dit koken met de deksel half/erop tot alles gaar is geworden.

Stap 3:
Gebruik de minipimer om er een puree van te maken of gooi de content van de pan in de blender. Pureer goed en voeg de kruidnagel, een beetje zout en de citroen naar smaak toe (hoe meer citroen hoe meer roze kleur). Eventueel kan ook een beetje bruine suiker toegevoegd worden.

Stap 4:
Snijd de aubergine in plakjes.

Stap 5:
Snijd de knoflook  en de peterselie goed fijn. In een kleine kom doe je een beetje olie en voeg de gesneden peterselie en knoflook toe en een beetje zout. Mix goed.

Stap 6:
Met een kwast bestrijk je de aubergine plakjes met de knoflook-olie-peterseliemix en zet dit in de hete grill. Na een paar minuten omdraaien.

Stap 7:
Serveer de puree met de gegrilde aubergine.​

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon:

Energie: kcal 678, Eiwit 13, Koolhydraten 58, Suiker 5, Vet 12, Verzadigd vet 2,  Natrium 145

Leave a Reply