Winkelmand

Een hart gemaakt van aubergine en vegan kipfilet. Geserveerd met een rijstberg besneeuwd met rodekool-mousse en geparfumeerd met rozemarijn.

25 min

Wat moet je zelf thuis hebben
Olie, zout en peper

Benodigdheden
oven

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen
1 aubergine, 4 knoflooktenen, 100 gr rijst, 1 tak verse rozemarijn, 2 vegan kipfilets, 150 gr rode kool, 100 soja cuisine, 4 el vegan boter, ½ citroen, 2 el panko

3 – 4 personen
2 aubergines, 8 knoflooktenen, 200 gr rijst, 2 takken verse rozemarijn, 4 vegan kipfilets, 300 gr rode kool, 200 soja cuisine, 8 el vegan boter, 1 citroen, 4 el panko

Stap voor stap

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 230 graden.

Stap 2:
Laat de helft van de vegan boter smelten in een pan.
Leg een vel bakpapier op de bakplaat en smeer met een keukenkwast de gesmolten boter erop.

Stap 3:
Schil en snijd de knoflooktenen door de helft in de lengte en daarna nog in kwarten. Snijd de aubergine door de helft. Leg deze op het bakpapier met de platte kant naar beneden. Prik nu met een mes 7 gekruiste gaten in de aubergine. Duw een kwart knoflookteen in elk geprikt gaatje. Besmeer ze wat met de gesmolten boter en strooi een beetje zout over de gehele aubergine. Zet dit in de oven, met de platte kant naar boven.

Stap 4:
Haal de bakplaat na 10 minuten uit de oven en draai de aubergines om. Maak nu de kipfilets een beetje vettig aan beide kanten door ze een in de boter van de bakplaat te wentelen. Haal de filets dan van de bakplaat en paneer ze op een bord met de panko. Leg ze terug op de plaat met de aubergines en zet nog tien minuten in de oven. Draai na 5 minuten de kipfilets om.

Stap 5:
Doe de rijst in een pan met 2 delen water op 1 deel rijst en een beetje zout. Breng aan de kook, zet het vuur laag tot de rijst zacht is geworden.​

Stap 6:
Snij de rode kool in grove stukken en breng aan de kook in voldoende water. Kook tot het gaar is geworden.

Stap 7:
Pluk de blaadjes van de rozemarijn. Giet de rode kool af en doe de stukken in de blender samen met de soja cuisine, de rozemarijnblaadjes, de andere helft van de boter, een beetje zout en peper. Blend tot een saus. Voeg aan het einde, beetje bij beetje, wat citroensap toe naar smaak. De paarse kleur van de saus zal roze worden!

Stap 8:
Serveer tip: maak een hart door de aubergine boven op de kipfilet te leggen. Serveer de rijst en de roze saus bovenop. Eet smakelijk!

 

VOEDINGSWAARDEN:

Per portie voor 1 persoon:

Energie: kcal 532, Eiwit 12 gr, Koolhydraten 45 gr, Suiker 3, gr Vet 9 gr, Verzadigd vet 2 gr,  Natrium 142 mg

Leave a Reply