Winkelmand

Dit gerecht is een ware ijzerbom. Je krijgt er meer energie en kracht van en voelt je meteen vrolijker. Het recept is bovendien makkelijk en snel te maken en supergezond…. Zoals altijd bij Vegan Today​!

25 min

Wat moet je zelf thuis hebben
Olie, zout en peper

Benodigdheden

nvt

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen
200 gr penne rigate, 130 gr spinazie, 200 gr doperwten, 200 ml soja cuisine, 1 ui, 1 teen knoflook, 2 el edelgist, een kleine bos beukenzwammen, 2 el sojasaus

3 – 4 personen
400 gr penne rigate, 260 gr spinazie, 400 gr doperwten, 400 ml soja cuisine, 2 uien, 2 tenen knoflook, 4 el edelgist, een bos beukenzwammen, 4 el sojasaus

Stap voor stap

Stap 1
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Doe dan de pasta erin. Kook tot deze “al dente” (klaar maar niet te zacht) is. Giet af en bewaar.

Stap 2:
Snijd de ui en de knoflook fijn.

Stap 3:
Doe de knoflook in een koekenpan met een beetje olie en laat het goudbruin worden. Voeg de ui toe en roer tot de ui een beetje zacht is geworden.

Stap 4:
Voeg de spinazie en de doperwten toe en blijf roeren. Voeg zout naar smaak toe.

Stap 5:
Wanneer de spinazie slap is geworden, voeg de soja cuisine, de edelgist en een beetje peper toe en blijf roeren (3 minuten ongeveer) tot de saus een beetje dikker is geworden. Dan meng je de pasta erbij.

Stap 6:
In een andere pan met heel klein beetje olie bak je de beukenzwammen tot ze kleur beginnen te krijgen. Dan voeg je de sojasaus toe en mengt ze goed met de paddenstoelen.

Stap 7:
Serveer de pasta met de beukenzwammen in het midden.

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon:
Energie: kcal 578, Eiwit 13 g, Koolhydraten 54 g, Suiker 5,2 g, Vet 6,1 g, Verzadigd vet 1,3 g,  Natrium 153 mg

Leave a Reply