Winkelmand

Een lekkere aardappel- en wortelstamppot bekroond door jus met de smaak van vegan boter en verse champignons en geserveerd met plantaardige gehaktballetjes.

20 min

Wat moet je zelf thuis hebben
Olie, zout en peper

Benodigdheden

stamppotstamper

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen
2 wortels, 3 uien, 800 gr kruimige aardappels, 10 vegan gehaktballetjes, 100 gr champignons, 2 tl maiszetmeel, 2 el vegan boter, 1 el sojasaus, snufje nootmuskaat, 2 takjes peterselie

3 – 4 personen
4 wortels, 6 uien, 1600 gr kruimige aardappels, 20 vegan gehaktballetjes, 200 gr champignons, 4 tl maiszetmeel, 4 el vegan boter, 2 el sojasaus, snufje nootmuskaat, 4 takjes peterselie

Stap voor stap

Stap 1:

Snij de ui in kleine stukjes, de wortel in blokjes, schil de aardappels en snij deze in grove stukken.

Stap 2:
Fruit de ui in een scheutje olie gedurende 3 minuten en laat op laag vuur staan. Schep 1/3 ervan in een klein sauspannetje.

Stap 3:
Doe in een pan  ruim water met een flinke snuf zeezout en breng hierin de aardappel met de wortel aan de kook. Laat met deksel op laag vuur 8 minuten koken en prik dan in de aardappels of ze gaar zijn.

Stap 4:
Bak op laag vuur de gehaktballetjes met een scheutje olie. Regelmatig keren, zodat ze niet aanbranden.

Stap 5:

Snij intussen de champignons in plakjes, voeg toe aan het sauspannetje met de gefruite ui en bak onder goed roeren. Voeg na 2 minuten de maïzena (opgelost in koud water) en sojasaus toe, roer goed en laat indikken.

Stap 6:
Als de aardappels gaar zijn, giet dan een scheut water af in een beker, de rest van het kookwater mag weg. Stamp de aardappels en wortel tot stamppot en voeg de gefruite ui, wortel, de boter en een snufje nootmuskaat toe.

Stap 7:

Breng de stamppot en de champignonsaus op smaak met zeezout en peper, serveer met de gehaktballetjes en garneer met de peterselie.

 

VOEDINGSWAARDEN

Per portie voor 1 persoon:

Energie: Kcal 716, kJ 2995, Eiwit 29, Koolhydraten 110, Suiker 17, Vet 17, Verzadigd vet 6, Natrium 507.

Leave a Reply