Winkelwagen

Een van de grootste “geveganiseerde” klassiekers uit de Hollandse keuken! Proef deze heerlijke, zachte hutspot met boter, wortelen, ui en champignons. Met lekker plantaardige ballen.

20 min

Wat moet je zelf thuis hebben
Olie, zout en peper

Benodigdheden

stamppotstamper

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen
2 wortels, 3 uien, 800 gr kruimige aardappels, 10 vegan gehaktballetjes, 100 gr champignons, 2 tl maiszetmeel, 2 el vegan boter, 1 el sojasaus, snufje nootmuskaat, 2 takjes peterselie

3 – 4 personen
4 wortels, 6 uien, 1600 gr kruimige aardappels, 20 vegan gehaktballetjes, 200 gr champignons, 4 tl maiszetmeel, 4 el vegan boter, 2 el sojasaus, snufje nootmuskaat, 4 takjes peterselie

Stap voor stap

Stap 1:
Snij de ui in kleine stukjes, de wortel in blokjes, schil de aardappels en snijd deze in grove stukken.

Stap 2:
Fruit de ui in een scheutje olie gedurende 3 minuten en laat op laag vuur staan. Schep 1/3 ervan in een klein sauspannetje.

Stap 3:
Breng de aardappelen en wortel in een pan met ruim water en zout aan de kook. Laat koken tot de aardappelen gaar zijn en giet dan af, maar bewaar wat van het kookvocht voor later.

Stap 4:
Bak op laag vuur de gehaktballetjes met een scheutje olie. Regelmatig keren, zodat ze niet aanbranden.

Stap 5:
Snijd intussen de champignons in plakjes, voeg toe aan het sauspannetje met de gefruite ui en bak onder goed roeren. Voeg na 2 minuten de maïzena (opgelost tot een papje in een beetje koud water) toe. Voeg ook de sojasaus toe, roer goed en laat indikken.

Stap 6:
Stamp de aardappels en wortel tot een stamppot. Voeg tijdens het stampen de boter, de nootmuskaat en beetje bij beetje het bewaarde kookvocht toe zodat je de dikte kan bepalen. Breng de stamppot op smaak met zout en peper,

Stap 7:
Roer de saus van gefruite ui met champignons door de stamppot. Serveer met de gehaktballetjes en garneer met de peterselie.

VOEDINGSWAARDE
Per portie voor 1 persoon:
Energie: Kcal 716, Eiwit 29 g, Koolhydraten 110 g, Suiker 0,9 g, Vet 1,7 g, Verzadigd vet 0,8 g, Natrium 507 mg.

Leave a Reply