Winkelmand

Een bijzondere versie van de Hot Dog, waarin de paprika het broodje vervangt. Een verrassende romige saus van hummus en verse bieslook over de vegan worst op een zacht bed van met knoflook geparfumeerde rijst met spinazie.

25 min

Wat moet je zelf thuis hebben
Olie, zout

Benodigdheden

oven

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen
2 tenen knoflook, 150 g rijst, 120 g spinazie, 1 zoete puntpaprika, 7 g bieslook, 2 el hummus, 2 el kookroom, 2 vegan worsten

3 – 4 personen
4 tenen knoflook, 300 g rijst, 240 g spinazie, 2 zoete puntpaprikas, 14 g bieslook, 4 el hummus, 4 el kookroom, 4 vegan worsten

Stap voor stap

Stap 1

Verwarm de oven voor op 130 graden.

Stap 2

Snijd de paprika over de lengte doormidden en verwijder de zaadjes.

Stap 3

Leg bakpapier op een oventray. Smeer de paprika aan beide kanten in met wat olie en leg de paprikahelften met de binnenkant naar beneden op de oventray en bestrooi ze met wat zout. Laat 10 minuten in de oven en draai ze om.

Stap 4

Leg een worst op elke paprikahelft. Gebruik wat van het rond de paprika uitgelopen olie-bakvocht en smeer dit op de worst. Laat nog 5 minuten in de oven.

Stap 5

Snijd de knoflook fijn en doe met een beetje olie in een kookpan. Wanneer de knoflook goudbruin wordt, doe de rijst erbij en schep kort goed om. Voeg het water (twee keer zoveel water als rijst) en wat zout toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en bedek voor de helft met een deksel. Kook zacht door tot het water is geabsorbeerd.

Stap 6

Neem een bakpan of wok en doe de spinazie er met een beetje olie in en bak op middelhoog vuur. Voeg wat zout toe naar smaak. Meng de rijst door de spinazie.

Stap 7

Snijd de bieslook erg fijn en meng deze met de hummus en de soya-cuisine.

Stap 8

Serveertip: maak een bed van de rijst met spinazie en leg de paprika met de worst erop.

Bekroon het geheel met de hummus (zie foto).

 

 

VOEDINGSWAARDEN:

Per portie voor 1 persoon:

Energie: kcal 587, Eiwit 11, Koolhydraten 38, Suiker 2, Vet 7, Verzadigd vet 2,  Natrium 133

Leave a Reply