Skip to main content

Gemengde bonen spelen in onze gezondheid en de vegan cuisine een grote rol. In combinatie met mooie groenten en kruiden geven ze alle smaak, eiwitten en proteïnen die een mens nodig heeft. En ze zijn ook erg lekker!

30 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie, zout

Benodigdheden

nvt

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

60 g grote gedroogde sojablokjes, 150 g spinazie, 350 g aardappelen, 1 ui, 1 puntpaprika, 2 takjes tijm, 1 el knoflookpoeder, 200 ml kokosmelk, 1 bouillonblokje, 1 blik gemengde bonen, 1 tl kruidnagelpoeder, 1 tl komijnpoeder, peper

3 – 4 personen

120 g grote gedroogde sojablokjes, 300 g spinazie, 700 g aardappelen, 2 uien, 2 puntpaprika’s, 4 takjes tijm, 2 el knoflookpoeder, 400 ml kokosmelk, 2 bouillonblokjes, 2 blikken gemengde bonen, 2 tl kruidnagelpoeder, 2 tl komijnpoeder, peper

Stap voor stap

Stap 1:
Doe de gedroogde sojablokjes in een kommetje, giet er warm water over tot ze net onder water staan en laat weken voor 10 minuten.

Stap 2:
Schil de aardappelen en snijd ze daarna in blokjes van ca 2 cm.

Stap 3:
Snipper de ui. Snijd de paprika over de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd deze dan in de breedte in reepjes.

Stap 4:
Doe wat olie in een koekenpan en bak hierin de ui en paprika. Als de ui glazig begint te worden, pluk de blaadjes van de verse tijm en voeg ze toe.

Stap 5:
Voeg de aardappelblokjes toe. Voeg daarna de knoflookpoeder, zout en peper toe en bak even door.

Stap 6:
Doe de kokosmelk erbij en het(de) bouillonblokje(s) en roer goed door. Laat het geheel met deksel op de pan op laag vuur 5 minuten pruttelen. Roer af en toe zodat het niet gaat plakken.

Stap 7:
Giet de sojablokjes af en voeg ze toe aan de pan. Doe ook de gemengde bonen (inclusief vocht), de komijn- en kruidnagelpoeder erbij. Roer alles goed door en laat met deksel op de pan zacht koken tot de aardappels gaar zijn geworden.  Zet het vuur uit. Doe nu de spinazie erbij. Roer goed en voeg peper en zout naar smaak toe.