Winkelmand

Jippie, geen kip lijdt voor jouw klassieke kipsaté! En wat zijn al die Oosterse smaken toch lekker. Rijst, spitskool en boontjes zorgen voor de vezels, vitaminen en mineralen. Lekker en gezond plantaardige eten: the future is now.

25 min

Wat moet je zelf thuis hebben
Olie en zout.
Stroop of suiker: 1-2 pers.: 2 tl / 3-4 pers.: 4 tl

Benodigdheden

nvt

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen
140 g vegan kipstukjes, 4 satéprikkers, 130 g basmatirijst, 200 g spitskool, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 150 g sperziebonen, ½ chili, 2 tl kerriepoeder, 200 ml kokosmelk, 4 el pindakaas, 2 tl sambal, 4 el sojasaus

3 – 4 personen
280 g vegan kipstukjes, 8 satéprikkers, 260 g basmatirijst, 400 g spitskool, 2 ui, 4 teentjes knoflook, 300 g sperziebonen, 1 chili, 1 el kerriepoeder, 400 ml kokosmelk, 8 el pindakaas, 1 el sambal, 8 el sojasaus

Stap voor stap

Stap 1:
Snij de ui, knoflook en spitskool. Was de boontjes, snij de top en de onderkant eraf en snij ze daarna in stukjes van ong. 4 cm.

Stap 2:
Fruit de ui in olie, voeg wat later de knoflook toe. Zet het vuur laag.

Stap 3:
Breng intussen water met een snuf zeezout aan de kook en voeg dan de boontjes toe. Kook de boontjes 5 minuten beetgaar, giet af en zet weg.

Stap 4:
Spoel de rijst schoon. Kook (twee keer zoveel water als rijst) met een snuf zeezout ongeveer 8 minuten, met een deksel op de pan.

Stap 5:
Meng de pindakaas, sambal, rijststroop, de helft van de sojasaus en een paar lepels kokosmelk in een pannetje en zet op een laag vuur. Voeg een scheutje water toe, zodat je de pindakaas kan oplossen en losroeren. Roer de satésaus, deze mag niet koken. Voeg evt. wat extra water toe voor de gewenste sausdikte en zout naar smaak.

Stap 6:
Voeg de spitskool toe aan de ui en knoflook en bak kort mee tot de kool nog knapperig is. Voeg de rest van de kokosmelk toe, de kerriepoeder, chili (in kleine ringetjes gesneden) en zout naar smaak, laat een paar minuten pruttelen, zodat de smaken mengen. Voeg de boontjes toe en schep om.

Stap 7:
Bak de kipstukken goudbruin in een koekenpan met wat olie. Blus af met de rest van de sojasaus. Zorg dat de soja is opgenomen/verdampt. Rijg de kipstukjes op de prikkers en serveer bovenop het opgemaakte bord.

 

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie van het recept 1 persoon:

Energie: kcal 915, Eiwit 34 g, Koolhydraten 85 g, Suiker 17 g, Vet 4,6 g, Verzadigd vet 2,1 g, Natrium 120 mg

Leave a Reply