Winkelmand

Geen oorlog meer in de wereld: wat zou dat mooi zijn. In ieder geval kunnen we beginnen met geweldloos koken en eten: dus geen dode dieren op ons bord. Deze superlekkere gyros is een fusion van verschillende wereldkeukens: eat for peace!

30 min

Wat moet je zelf thuis hebben
Olie, zout, peper

Benodigdheden

nvt

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen
250 g rettich, 1 wortel, 100 g mihoen, 140 g snijbonen, 200 ml kokosmelk, 175 g gyros, 1 ui, 1 teen knoflook, 4 el pindakaas

3 – 4 personen
500 g rettich, 2 wortels, 200 g mihoen, 280 g snijbonen, 400 ml kokosmelk, 350 g gyros, 2 uien, 2 tenen knoflook, 8 el pindakaas

Stap voor stap

Stap 1
Breng een pan met water en zout aan de kook.

Stap 2:
Verwijder de puntjes van de snijbonen en snijd ze daarna over de lengte in dunne lange reepjes. Snijd de wortel in 3 stukken en elk stuk daarna in plakjes. Snijd die wortelplakjes vervolgens in reepjes van ongeveer gelijke dikte.

Stap 3:
Doe de wortel- en snijboon-reepjes in het kokend water en laat koken tot ze bijna gaar zijn. Voeg dan de mihoen toe, laat nog 1 minuut koken, zet het vuur uit en doe een deksel op de pan. Laat rusten voor 4 minuten en giet af.

Stap 4:
Snijd intussen de ui doormidden, daarna in halve manen. Snijd de knoflook heel fijn. Schil de rettich, snijd in plakjes van ca ½ cm en vervolgens in reepjes van ongeveer gelijke dikte.

Stap 5:
Zet een bakpan op middelhoog vuur met een beetje olie. Bak de rettich tot deze bruin wordt.

Stap 6:
Voeg dan de ui en knoflook toe en blijf roerbakken tot de ui glazig wordt. Voeg dan de gyros toe en bak nog een minuut door. Voeg de kokosmelk, de pindakaas, wat zout en peper toe en roer goed.

Stap 7:
Voeg de mihoen met wortel en snijbonen toe aan de groenten met gyros. Schep goed door elkaar. Laat met en deksel op de pan nog 2 minuten staan zodat de smaken goed intrekken.

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon:

Energie: kcal 632, Eiwit 24 g, Koolhydraten 56 g, Suiker 3,2 g, Vet 4 g, Verzadigd vet 1,9 g,  Natrium 130 mg

Leave a Reply