Skip to main content

Geniet van de geur en smaak van deze gegrilde groenten: rijke courgette en aubergine met kruiden, geserveerd op een geplette, krokante hamburger boven een tortilla. Heerlijk!

25 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie, zout

Benodigdheden

grillpan, deegroller (of fles)

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

1 aubergine, 1 courgette, 1 el knoflookpoeder, 2 vegan hamburgers, 2 tortilla’s, 3 el vegan mayonaise, 1 el Italiaanse kruiden

3 – 4 personen

2 aubergines, 2 courgettes, 2 el knoflookpoeder, 4 vegan hamburgers, 4 tortilla’s, 6 el vegan mayonaise, 2 el Italiaanse kruiden

Stap voor stap

Stap 1:
Snijd zowel de courgette als de aubergine over de lengte in plakken van ca. 4 mm dik.

Stap 2:
Zet een grillpan op middelhoog vuur. Als de pan heet is, besmeer je de pan met een beetje olie (gebruik liefst een keukenkwast).

Stap 3:
Leg de plakken aubergine in de grillpan en strooi er de helft van de knoflookpoeder en een beetje zout over. Houd de keukenkwast met wat olie in een schaaltje bij de hand en ‘beschilder’ de aubergine aan de bovenkant met de olie. Als de aubergine zacht wordt, draai je de plakken om. Als ze klaar zijn zet je ze apart.

Stap 4:
Smeer opnieuw wat olie in de pan en leg de plakken courgette erin. Strooi er de Italiaanse kruiden en een beetje zout over. Besmeer dan de courgette aan de bovenkant met de olie. Als de courgette zacht wordt, draai je de plakken om. Als ze klaar zijn zet je ze apart.

Stap 5:
Neem twee stukjes plastic- of alufolie (ter grootte van de tortilla) en leg de hamburger ertussen. Plet de hamburger met de deegroller (of fles) tot een dikte van ca. 2/3 mm. Bestrooi met een beetje zout en de resterende knoflookpoeder.

Stap 6:
Leg elke tortilla’s op een bord en besmeer ze met de mayonaise.

Stap 7:
Doe de geplette hamburgers in een bakpan op hoog vuur met een beetje olie. Draai na een paar minuten om en bak tot de hamburger lekker krokant is. Leg de hamburgers op de tortilla’s. Beleg dan met de gegrilde aubergine en courgette. Rol als decoratie plakjes courgette en aubergine in de vorm van een roosje (zie foto).