Skip to main content

Heerlijk krokant gepaneerde tofu gemarineerd met soja en gember. Samen met verse groente, goudbruin gebakken krieltjes en een delicieus zelfgemaakte champignonsaus.

25 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie en zout

Benodigdheden

nvt

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

200 gr voorgekookte krieltjes, 100 g tofu, 90 gr champignons, 1 laurierblad, 1 ui, 1 teen knoflook, 3 el maïzena, 160 gr broccoli, 1 wortel, ¼ groentebouillonblokje, 2 el sojasaus, 4 el bloem, 4 el panko, 1 tl gemberpoeder, 7 sprietjes bieslook, 1 el suiker, peper

3 – 4 personen

400 gr voorgekookte krieltjes, 200 g tofu, 180 gr champignons, 2 laurierblade2, 1 uien, 2 tenen knoflook, 3 el maïzena, 320 gr broccoli, 2 wortels, ½ groentebouillonblokje, 4 el sojasaus, 8 el bloem, 8 el panko, 2 tl gemberpoeder, 14 sprietjes bieslook, 2 el suiker, peper

Stap voor stap

Stap 1:
Snij de tofu in grote plakjes. Pers met keukenpapier zodat het overtollig vocht eruit komt. Maak een marinade met de sojasaus, de suiker en de gemberpoeder. Giet de marinade over de tofu en laat 10 minuten intrekken.

Stap 2:
Snijd de ui in stukjes, de knoflook in fijne stukjes, de champignons in plakjes, de broccoli in kleine roosjes en de wortel in stukken.

Stap 3:
Zet water op met een snuf zout erin om de wortel en broccoli  te koken. Als het water kookt, voeg je de wortel toe. Na 3 minuten doe je de broccoli erbij; laat nog eens 3 minuten meekoken. Giet af en hou warm met de deksel op de pan.

Stap 4:
Fruit de ui en de laurier in een pan met een beetje olie. Voeg de knoflook toe en bak de champignons mee.

Stap 5:
Los de helft van het maïszetmeel op in een beetje koud water, voeg toe aan de ui en champignons en roer zodat het goed indikt. Verkruimel het bouillonblokje erbij en voeg wat zout toe naar smaak. Voeg zo nodig meer water of opgeloste maïzena toe voor de gewenste sausdikte.

Stap 6:
Doe de bloem op een bord en meng er een beetje peper en zout door. Doe in een diep bord een klein beetje olie, de resterende helft van het maïszetmeel en een beetje water. Meng goed tot je een papje krijgt. Rol de blokjes tofu door de bloem en haal ze daarna door het maïszetmeel-mengsel. Giet de panko in een ander diep bord. Wentel de plakjes tofu er doorheen tot ze aan beide kanten bedekt zijn.

Stap 7:
Verhit een ruime scheut olie in een pan. Frituur de blokjes tot ze goudbruin en krokant zijn en keer ze halverwege. Bak de krieltjes in een koekenpan met een beetje olie tot ze goudbruin zijn. Snijd de bieslook fijn en serveer het gerecht zoals op de foto.