Winkelmand

Geoffrey’s liefde voor dieren is een heerlijk recept met gepaneerde tofu met noedels in pindasaus.
De naam is een eerbetoon aan Geoffrey Dekkers, een grote activist voor dierenrechten en oprichter van Diervriendelijk Nederland. Geoff heeft het aardse plotseling verlaten afgelopen jaar, maar zijn werk, energie en liefde voor dieren blijft zeker doorgaan.

25 min

Wat moet je zelf thuis hebben
Olie, zout

Benodigdheden

nvt

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen
250 gr tofu, 40 gr sugarsnaps, 125 gr noedels, 1 tl kala namak, 12 el bloem, 4 tl paprikapoeder, 6 el panko, 3 el pindakaas, 4 el sojasaus.

3 – 4 personen
500 gr tofu, 80 gr sugarsnaps, 250 gr noedels, 2 tl kala namak, 24 el bloem, 8 tl paprikapoeder, 12 el panko, 6 el pindakaas, 8 el sojasaus.

Stap voor stap

Stap 1:
Giet de tofu af en rol het in een theedoek. Knijp een beetje in de doek om extra water eruit te laten lopen. Wij willen dat de tofu zo droog mogelijk wordt.

Stap 2:
Snijd de tofu in grote vingers van ongeveer 1 cm dik. Doe ze in een kom en voeg 3 kwarten van de sojasaus en de helft van de paprikapoeder toe. Mix goed, tofu omdraaien zonder de vingers kapot te maken en laat ze marineren.

Stap 3:
Neem twee diepe borden. In bord 1 mix je de kala namak, de rest van de paprikapoeder en de helft van de bloem. Voeg een beetje water toe en roer tot een saus. In bord twee mix je de panko en de andere helft van de bloem.

Stap 4:
Neem een vinger tofu en leg op bord 1en  draai om tot het mengsel de vinger overal bedekt. Daarna doe je hetzelfde op bord 2. Leg de vinger daarna op een ander schoon bord. Herhaal dit met alle vingers.

Stap 5:
Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Doe de noedels erin en kook tot ze gaar zijn. Een minuut voordat de noedels klaar zijn voeg je de sugarsnaps toe.

Stap 6:
Doe de noedels en de sugarsnaps in een zeef en bewaar een beetje van dat lekwater in de pan. Voeg de pindakaas en de rest van de sojasaus in de pan toe en roer goed om er een saus van te maken. Vis de sugarsnaps uit de noedels. Doe de noedels terug in de pan en mix goed met de pindasaus.

Stap 7:
Doe de tofu in een pan met hete olie en frituur kort beide kanten van de tofu-vingers tot ze goudbruin zijn geworden.

Stap 8:
Serveer de noedels met de krokante tofu-vingers. Serveer de sugarsnaps erbovenop.

 

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon:

Energie: kcal 689, Eiwit 14, Koolhydraten 64, Suiker 6, Vet 12, Verzadigd vet 2,  Natrium 160

 

Leave a Reply