Skip to main content

Een oase van verse groenten, kleuren en smaken. Een heerlijke maaltijd uit de oven met een romige saus en ‘Parmezaanse’ smaak door de geraspte vegan kaas en edelgist. Een gezond gerecht vol nutriënten.

30 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie, zout

Benodigdheden

oven en aluminiumfolie

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

2 stengels bleekselderij, 1 pastinaak, 400 gr vastkokende aardappels, 1 wortel, 2 sjalotten, 2 takjes verse oregano, 2 el edelgistvlokken, 50 gr vegan geraspte kaas, 200 ml kookroom, 4 el maiszetmeel, 6 el paneermeel, peper

3 – 4 personen

4 stengels bleekselderij, 2 pastinaak, 800 gr vastkokende aardappels, 2 wortels, 4 sjalotten, 4 takjes verse oregano, 4 el edelgistvlokken, 100 gr vegan geraspte kaas, 400 ml kookroom, 8 el maiszetmeel, 12 el paneermeel, peper

Stap voor stap

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappelen en snij in plakjes van maximaal 5 mm. Vet een ovenschaal in met olie en bedek de bodem dakpansgewijs met de aardappelen.

Stap 2:
Pel de sjalot, snipper fijn en fruit kort met een scheutje olie in een koekenpan. Verdeel de sjalot vervolgens over de aardappelen.

Stap 3:
Schil de pastinaak en snijd in de lengte in vieren. Snijd de wortel en bleekselderij in repen van 10 cm lang.

Stap 4:
Stoom of kook in voldoende water de pastinaak, de wortel en bleekselderij voor 4 minuten lang.

Stap 5:
Giet de groenten af en leg ze in rijtjes op de aardappels, afgewisseld per kleur. Doe de kookroom, maïzena en oreganoblaadjes in een kom en meng goed. Breng op smaak met zout en peper en giet over de aardappels en groentes.

Stap 6:
Meng de edelgist door de geraspte kaas en strooi over de groentes. Verdeel als laatste nog de paneermeel over de hele schaal. Bedek de schaal met aluminiumfolie en bak 15 minuten in de oven. Zo drogen de groentes niet uit en wordt de aardappel goed gaar.

Stap 7:
Verwijder de folie en laat het nog 5 minuten bakken in de oven.