Winkelmand

Proef de liefde die de natuur geeft. Deze twee aardappelstampotten met venkel, rode kool en knoflook vormen een basis van romige aarde. Ingeplant met knapperige bimi en bloeiend met pittige tuinkers. De wereld is mooi en lekker.

30 min

Wat moet je zelf thuis hebben

Olie, zout en peper

Benodigdheden

stamper, staafmixer

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen
100 g bimi, 2 groenteburgers, ½ venkel, 1 kg aardappelen, ½ rode kool, 10 g tuinkers, 250 ml sojacuisine, 2 tenen knoflook, ½ tl kruidnagel

3 – 4 personen
200 g bimi, 4 groenteburgers, 1 venkel, 2 kg aardappelen, 1 rode kool, 20 g tuinkers, 500 ml sojacuisine, 4 tenen knoflook, 1 tl kruidnagel

Stap voor stap

Stap 1:
Breng in een pan de bimi’s (met genoeg water om deze te bedekken) en wat zout aan de kook. Wanneer ze beetgaar zijn geworden, giet af en zet apart.

Stap 2:
Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken.  Snijd de rode kool in slingers (verwijder de harde kern). Breng de aardappels en de rode kool in twee verschillende pannen aan de kook met wat zout. Giet beide af als ze gaar zijn.

Stap 3:
Verwijder de harde kern van de venkel en snijd fijn. Snijd ook de knoflook zeer fijn. Bak ze samen in een koekenpan met een beetje olie op middelhoog vuur. Zet het vuur uit als de venkel goudbruin begint te worden en bewaar voor later.

Stap 4:
Voeg aan de afgegoten aardappelen de sojacuisine en wat zout en peper toe. Stamp dan grof met de stamper. Doe dan de helft hiervan bij de rode kool. Voeg de kruidnagel toe en mix met de staafmixer tot een gladde puree.

Stap 5:
Voeg de venkel en knoflook toe aan de andere helft van de gestampte aardappelen en meng goed.

Stap 6:
Bak in een koekenpan met wat olie de groenteburgers aan beide zijden tot ze goudbruin zijn. Snijd intussen de tuinkers los van de bodem.

Stap 7:
Serveer op een bord horizontale lijnen van afgewisseld witte en paarse puree. Prik de tuinkers tussen de lijnen als planten die in een tuin groeien. Leg de bimi als bomen op de purees. Leg de groenteburger bovenaan (als de zon in een zonsondergang), zie gerechtfoto.

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon:

Energie: kcal 589, Eiwit 13,8 g, Koolhydraten 42 g, Suiker 3,8 g, Vet 2,3 g, Verzadigd vet 0,8 g, Natrium 97 mg

Next Post

Leave a Reply