Skip to main content

Een vegan versie van de beroemde Argentijnse empanadas. Met een romige bechamel-vulling van cavolo nero, olijven en maïs. Dit is de passie van de tango, in een lekker crispy jasje!

30 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie, olijfolie, zout

Benodigdheden

oven, bakpapier, aluminiumfolie

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

2 stengels bleekselderij, 1 ui, 100 g cavolo nero, 225 g filodeeg, 10 zwarte olijven, 100 g maïs, 70 g sugarsnaps, 1 tl nootmuskaat, 4 el bloem, 250 ml sojamelk, 75 g geraspte kaas, peper

3 – 4 personen

4 stengels bleekselderij, 2 uien, 200 g cavolo nero, 450 g filodeeg, 20 zwarte olijven, 200 g maïs, 140 g sugarsnaps, 2 tl nootmuskaat, 8 el bloem, 500 ml sojamelk, 150 g geraspte kaas, peper

Stap voor stap

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 220°C. Breng een pan met water en zout aan de kook.

Stap 2:
Snijd de harde middelste nerf uit de cavolo nero-bladeren. Snijd dan de nerfloze bladeren in grove stukken en doe ze in het kokende water. Zet, als de cavolo nero beetgaar, is het vuur uit en giet af.

Stap 3:
Snipper de ui. Snijd de stengels bleekselderij over de lengte in tweeën en daarna over de breedte in kleine stukjes. Doe een beetje olie in een koekenpan en bak de ui en bleekselderij op middelhoog vuur tot de ui glazig wordt.

Stap 4:
Snijd de olijven en de sugarsnaps fijn en doe deze bij de ui en bleekselderij. Voeg de nootmuskaat en wat zout en peper toe en roerbak 2 minuten. Voeg dan de uitgelekte maïs toe en roerbak nog even door.

Stap 5:
Voeg de bloem toe aan de koekenpan en meng goed. Schenk dan de sojamelk erbij en blijf roeren om klonteren te voorkomen tot alle melk geabsorbeerd is (dat gaat vrij snel; ca 30 sec.). Zet dan van het vuur af. Voeg dan de geraspte kaas en de cavolo nero toe. Meng alles goed door elkaar.

Stap 6:
Leg bakpapier op een bakplaat en smeer in met een beetje olie. Neem het filodeeg (1 zakje p.p.) en vouw het open. Verdeel het cavolo nero-mengsel in 1 brede lijn over het midden en vouw de empanada dicht. Besprenkel de bovenzijde met wat olijfolie en een beetje zout. Zet ze 5 minuten in de oven en bedek ze daarna met aluminiumfolie. Laat nog 5 minuten bakken.