Winkelmand

In deze mooie tuin ruik en proef je van alles: gember, munt, bloemkool en andere subtiele smaken. Ze verleiden je om je goed te voelen in je eigen Hof van Eden.

25 min

Wat moet je zelf thuis hebben
Olie, zout

Benodigdheden

biender (of staafmixer)

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen
1/2 komkommer, 2 cm gember, 1 takje munt, 1 bouillonblokje, 400 ml water, 1/2 bloemkool, 1 appel, 75 gr orzo, 1 ui, 2 tenen knoflook, 240 gr witte bonen, olie, zout, peper

3 – 4 personen
1 komkommer, 4 cm gember, 2 takjes munt, 2 bouillonblokjes, 800 ml water, 1 bloemkool, 2 appels, 150 gr orzo, 2 uien, 4 tenen knoflook, 480 gr witte bonen, olie, zout, peper

Stap voor stap

Stap 1

Snijd de gember in dunne plakjes. Pluk de blaadjes van de munt en snijd de blaadjes fijn. Doe de gember en munt met het bouillonblokje in een pan met het water en breng aan de kook. Laat 3 minuten koken en haal van het vuur.

Stap 2

Blancheer de bloemkool aldus: leg de bloemkool in grove rozen 3 minuten lang in het hete bouillonwater. Haal de bloemkool er dan uit, laat afkoelen en maar er kleinere roosjes en stukjes van.

Stap 3

Breng intussen water aan de kook met een beetje zout en doe de orzo erbij. Kook tot de orzo ‘al dente’ is. Giet af en zet ook opzij.

Stap 4

Snipper de ui. Haal het klokhuis uit de appel en snijd deze in kleine blokjes. Snij de knoflook fijn. Doe alles tegelijk in een bakpan of wok met een beetje olie op middelhoog vuur. Wanneer de ui begint te caramelliseren, doe je de bloemkool erbij met een beetje zout en peper.

Stap 5

Snijd de komkommer in grove stukken en doe ze in een blender samen met de gember-munt-bouillon. Doe de witte bonen (zonder vocht) in de blender. Blend alles tot een gladde soep en schenk de inhoud van de blender in een pan. Doe de orzo erbij.

Stap 6

Schep nu de soep in het bord (of soepkom) en schep het bloemkool-appel-mengsel ‘op’ de soep. Je kunt dit gerecht warm en koud eten.

 

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon:

Energie: kcal 538, Eiwit 6,8, Koolhydraten 42,1, Suiker 2, Vet 6,2, Verzadigd vet 1,
Natrium 2

Leave a Reply