Winkelmand

In deze mooie tuin ruik en proef je van alles: gember, munt, bloemkool en andere subtiele smaken. Ze verleiden je om je goed te voelen in je eigen Hof van Eden.

25 min

Wat moet je zelf thuis hebben

water: 1-2 pers.: 400 ml / 3-4 pers.: 800 ml
olie, zout, peper

olie, zout

Benodigdheden

Benodigd: blender (of staafmixer)

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

½ komkommer, 2 cm gember, 1 takje munt, 1 bouillonblokje, ½ bloemkool, 1 appel, 75 g orzo, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 blik witte bonen

3 – 4 personen

1 komkommer, 4 cm gember, 2 takjes munt, 2 bouillonblokjes, 1 bloemkool, 2 appels, 150 g orzo, 2 uien, 4 tenen knoflook, 2 blikken witte bonen

Stap voor stap

Stap 1:
Snijd de gember in dunne plakjes. Pluk de blaadjes van de munt en snijd de blaadjes fijn. Doe de gember en munt met het bouillonblokje in een pan met de hierboven voorgeschreven hoeveelheid water en breng aan de kook. Laat 3 minuten koken en haal van het vuur.

Stap 2
Blancheer de bloemkool als volgt: snijd de bloemkool in grove rozen en leg deze 3 minuten lang in het hete bouillonwater. Haal de bloemkool er dan uit, maar bewaar het bouillonwater. Laat de bloemkool afkoelen en maak er kleinere roosjes en stukjes van.

Stap 3
Breng intussen in een andere pan water aan de kook met een beetje zout en doe de orzo erin. Kook tot de orzo ‘al dente’ is. Giet af en zet ook opzij.

Stap 4
Snipper de ui. Haal het klokhuis uit de appel en snijd de appel in kleine blokjes. Snij de knoflook fijn. Doe alles tegelijk in een bakpan of wok met een beetje olie op middelhoog vuur. Wanneer de ui begint te karamelliseren, doe je de bloemkool erbij met een beetje zout en peper.

Stap 5
Snijd de komkommer in grove stukken en doe ze in een blender samen met de gember-munt-bouillon. Doe de witte bonen (zonder vocht) in de blender. Blend alles tot een gladde soep en schenk de inhoud van de blender in een pan. Doe de orzo erbij.

Stap 6
Schep nu de soep in het bord (of soepkom) en schep het bloemkool-appel-mengsel ‘op’ de soep. Je kunt dit gerecht warm en koud eten.

 

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon:
Energie: kcal 538, Eiwit 6,8 g, Koolhydraten 42,1 g, Suiker 2 g, Vet 6,2 g, Verzadigd vet 1 g, Natrium 102 mg

Leave a Reply