Skip to main content

Wat een mooie kleuren komen uit de natuur! Verse ingrediënten met volop energie en voedingstoffen. Een romige bechamelsaus met spinazie en gnocchi (aardappel pasta) met rode kool en edelgist. Veel kleurig plantaardig plezier.

30 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie, zout

Benodigdheden

blender

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

1 ui, 500 gr gnocchi, 80 gr spinazie, 4 el vegan boter, 200 gr rode kool, 1 tl nootmuskaat, 1 tl peper, 250 ml vegan melk, 5 el bloem, 2 el edelgist.

3 – 4 personen

2 uien, 1000 gr gnocchi, 160 gr spinazie, 8 el vegan boter, 400 gr rode kool, 2 tl nootmuskaat, 2 tl peper, 500 ml vegan melk, 10 el bloem, 4 el edelgist.

Stap voor stap

Stap 1:
Snijd de rode kool in kleine stukken en doe dit in een pan samen met de gnocchi en genoeg water. Breng aan de kook.

 Stap 2:
Wanneer de gnocchi beginnen te drijven zijn ze klaar. Vis ze uit het kokende water met een schuimspaan. Leg ze in een kom en meng met de helft van de boter en een beetje zout. Laat de rode kool koken tot deze gaar is. Giet daarna af en voeg de gnocchi toe.​

Stap 3:
Snijd de ui fijn. Bak dit het in een grote pan met een beetje olie tot het glazig is geworden.

Stap 4:
Voeg de bloem toe aan de pan met de ui en meng door elkaar. Voeg meteen de melk, de nootmuskaat, peper en een beetje zout toe. Roer goed en laat het 1 tot 2 minuten koken.

Stap 5:
Doe de hele inhoud van de pan in een blender en mix tot een half-dikke bechamelsaus. Voeg de rest van de boter en de verse spinazie toe en blend met de saus.

Stap 6:
Serveer de bechamelsaus over de gnocchi met rode kool. Bestrooi met de edelgist.