Winkelwagen

Een lekkere vegan hamburger geserveerd in een tortilla met zeewier-mayonaise, tomaat en verse sla. Samen met bakbanaan met eierensmaak. Vegan junkfood zonder schuldgevoel!

15 min

Wat moet je zelf thuis hebben
Olie, zout en peper

Benodigdheden

nvt

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen
2 vegan burgers, 2 tortilla’s, 4 el plantaardige mayo, 4 sla blaadjes, 1 tomaat, 1 bakbanaan, 2 el kala namak, 2 el zeewier

3 – 4 personen
4 vegan burgers, 4 tortilla’s, 8 el plantaardige mayo, 8 sla blaadjes, 2 tomaten, 2 bakbanaan, 4 el kala namak, 4 el zeewier

Stap voor stap

Stap 1:
Snijd de bakbanaan in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik. Doe ze in een pan met een beetje olie (pan groot genoeg om alle plakjes in contact te brengen met de oppervlakte van de pan).

Stap 2:
Strooi de helft van de kala namak over de plakjes. Bak dan een paar minuten op middelhoog vuur. Draai de plakjes een voor een om met een vork om de andere kant ook goudbruin te krijgen. Bestrooi de andere kant met de andere helft van de kala namak.

Stap 3:
Haal ze met een spatel uit de pan en leg ze op een bord met keukenpapier om het overtollig vet te absorberen.

Stap 4:
In dezelfde pan bak je de hamburgers op hoog vuur (zo blijven ze knapperig van buiten en sappig van binnen).

Stap 5:
Meng de mayonaise met de zeewiervlokjes. Besmeer de tortilla’s aan een zijde met de mayo. Maak 3 sneden in de tortilla, maar let op: doe dit zónder in het midden van de tortilla te snijden. De tortilla bestaat nu uit 3 gelijke stukken die met elkaar verbonden zijn in het midden.

Stap 6:
Snijd de tomaat in plakjes. Leg op een van de derden van de tortilla de blaadjes sla en de hamburger. Vouw het naastgelegen stuk tortilla er overheen. Leg daar de tomaat plakjes op. Sluit af met het laatste stukje tortilla; alle verdiepingen zijn nu gevuld (zie foto).

Stap 7:
Serveer met de bakbanaan daarbij.

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon:
Energie: kcal 698, Eiwit 12 g, Koolhydraten 48 g, Suiker 6 g , Vet 6,7 g Verzadigd vet 2,2 g, Natrium 122 mg

Leave a Reply