Skip to main content

De vruchtjes van de plant boekweit lijken op graankorrels maar het zijn geen granen, bevatten geen gluten en zijn een veelzijdig ingrediënt. Met ras-el-hanout kruiden, rozijnen en paksoi. Exotisch en lekker!

30 min

Wat moet je zelf thuis hebben

water voor de boekweit: 1-2 pers.: 220 ml / 3-4 pers.: 440 ml

olie, zout en peper

Benodigdheden

nvt

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

100 gr boekweit, 120 g vegan vlees, 2 tl ras-el-hanout kruiden, 1 stengel bleekselderij, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 el kappertjes, 1 stengels bosui, 2 takjes peterselie, 20 g rozijnen, 4 stengels paksoi, 200 ml tomatenstukjes (half blik), 2 el vegan mayo

3 – 4 personen

200 g boekweit, 240 g vegan vlees, 4 tl ras-el-hanout kruiden, 2 stengel bleekselderij, 2 uien, 2 teen knoflook, 2 el kappertjes, 2 stengels bosui, 4 takjes peterselie, 40 g rozijnen, 8 stengels paksoi, 400 ml tomatenstukjes (1 blik), 4 el vegan mayo

Stap voor stap

Stap 1:
Snij de ui in stukjes en de knoflook erg fijn. Fruit de ui een paar minuten in een scheutje olie. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Schep de helft in een kommetje en zet weg.

Stap 2:
Voeg de boekweit toe aan de ui. Strooi de ras-el-hanout kruiden erover en giet de hierboven aangegeven hoeveelheid water erbij. Voeg er een flinke snuf zout aan toe, breng aan de kook met het deksel bijna volledig erop op een laag vuurtje gedurende 10 minuten. Snij de bleekselderij in stukjes en voeg met de rozijnen toe aan de boekweit en laat nog 10 minuten koken.

Stap 3:
Snij het vegan vlees in stukjes en bak het in een beetje olie. Voeg dan de rest van de gebakken ui/knoflook en de tomatenstukjes toe en breng aan de kook. Laat het op een laag vuurtje 2 minuten pruttelen.

Stap 4:
Snijd de paksoi in repen van 1 cm. Stoom of kook in een beetje water 3 minuten of tot hij beetgaar is.

Stap 5:
Snijd de bosui in dunne ringetjes. Snijd de peterselie grof meng met de bosui door de gekookte boekweit. Breng de tomatensaus op smaak met wat zout. Serveer met de gestoomde paksoi bekroond met de mayo.