Winkelmand

Een bijzonder deeg van bloemkool en bulgur, gevuld met champignons, bosui en plantaardige kebab. Een smeuiïge traktatie voor elke fijnproever.

30 min

Wat moet je zelf thuis hebben
Olie, zout en peper.

2 pers.: 100 ml water ; 4 pers: 200 ml water

Benodigdheden

oven, bakpapier, stamper, bakvorm (of ovenschaal)

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen
300 gr bloemkool, 75 gr champignons, 2 stengels bosui, 40 gr bulgur, 1/4 courgette, 1/2 pakket plantaardige kebab, 50 gr bloem, 1/2 el knoflookpoeder, 1 el plantaardige boter, 1 tl nootmuskaat, 1 tl oregano

3 – 4 personen
600 gr bloemkool, 150 gr champignons, 4 stengels bosui, 80 gr bulgur, 1/2 courgette, 1 pakket plantaardige kebab, 100 gr bloem, 1 el knoflookpoeder, 2 el plantaardige boter, 2 tl nootmuskaat, 2 tl oregano

Stap voor stap

Stap 1:
Verwarm de oven op 220 C.

Stap 2:
Snijd de bloemkool in roosjes en breng ze samen met de bulgur en een beetje zout in een pan aan de kook met de voorgeschreven hoeveelheid water.

Stap 3:
Snijd de bosui over de lengte in tweeën en snijd daarna in ringetjes.

Stap 4:
Snijd de courgette in rondjes van ca. 0,5 cm. Snijd de champignons in grove plakjes.

Stap 5:
Doe wat olie in een wok of bakpan. Roerbak hierin kort de bosui en de champignons met de knoflookpoeder voor enkele minuten. Voeg daarna de plantaardige kebab toe en bak nog 1 minuut door.

Stap 6:
Haal de bloemkool met bulgur van het vuur.
Doe de boter, bloem, nootmuskaat en een beetje peper erbij en stamp tot een mooi deeg.

Stap 7:
Smeer een bakvorm in met wat olie. Verdeel nu het deeg in de vorm. Maak je handen daarbij nat zodat je het deeg goed kunt verdelen. Maak iets dikkere, opstaande randen.

Stap 8:
Vul de taartbodem met het mengsel van kebab, bosui en champignons. Bedek met plakjes courgette. Smeer de courgette in met wat olie en bestrooi met een beetje zout. Zet in de oven voor 15 minuten en bestrooi daarna met oregano.

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon:

Energie: kcal 678, Eiwit 16 gr, Koolhydraten 34 gr, Suiker 3 gr, Vet 4 gr, Verzadigd vet 1 gr,  Natrium 122 mg

Leave a Reply