Winkelwagen

Met deze belachelijk lekker gegrilde hamburger geloof je je smaakpapillen niet. De rozemarijn en spitskool doen wonderen. Wij zeggen met dit gerecht op grandioze wijze ‘Ciao’ tegen alle nadelen van dierlijk vlees!
25 min

Wat moet je zelf thuis hebben

zout en peper

olijfolie 1-2 pers.: 3 el / 3-4 pers.: 6 el

Benodigdheden

grillpan, keukenkwast

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen
2 hamburgers, 1 avocado, 1 takje rozemarijn, 1 blik tomatobeans, 2 tl sesamzaad, 250 g spitskool, 1 tl knoflookpoeder

3 – 4 personen
4 hamburgers, 2 avocado’s, 2 takjes rozemarijn, 2 blik tomatobeans, 4 tl sesamzaad, 500 g spitskool, 2 tl knoflookpoeder

Stap voor stap

Stap 1:
Snijd de spitskool in grove stukken. Doe de spitskool in een pan met een bodem water. Breng aan de kook met een beetje zout en het deksel op de pan. Als het water kookt, kook 3 minuten door. Giet af in een zeef en laat rustig uitlekken.

Stap 2:
Pluk de blaadjes van de rozemarijn. Snijd ze zeer fijn. Doe ze in een kommetje met de knoflookpoeder, wat peper en de hierboven voorgeschreven hoeveelheid olijfolie. Mix goed.

Stap 3:
Snijd de hamburger ‘schuin’ in dunne reepjes (zie gerechtfoto).

Stap 4:
Zet een grillpan op hoog vuur. Besmeer de grillbodem met de helft van de rozemarijn-oliemix (gebruik de keukenkwast) en leg de reepjes hamburger erin. Besmeer de reepjes aan de bovenzijde met de andere helft van de oliemix. Draai ze na 1 of 2 minuten om en bak nog even door.

Stap 5:
Haal de hamburgerreepjes uit de grillpan. Grill de goed uitgelekte spitskool in dezelfde pan met wat zout en peper. Wanneer de spitskool lekker goudbruin is, zet je het vuur uit.

Stap 6:
Warm intussen in een pannetje de tomatenbonen op. Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in grove stukjes.

Stap 7:
Serveer op een bord de hamburger met de spitskool en de bonen. Beleg met de stukjes avocado en bestrooi met het sesamzaad.

VOEDINGSWAARDEN:

Per portie voor 1 persoon:
Energie: kcal 698, Eiwit 14 g, Koolhydraten 58,5 g, Suiker 7 g, Vet 12 g, Verzadigd vet 3 g, Natrium 142 mg

Leave a Reply