Winkelmand

Rode kool, een boost voor je weerstand en een cadeau voor de huid, ogen en darmen. Met roze tofu gebakken met bosui en orzo. Een feest van kleur en smaak!

30 min

Wat moet je zelf thuis hebben
olijfolie, zout en peper
water voor de orzo: 2 pers.: 450 ml water / 4 pers.: 900 ml

Benodigdheden
nvt

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen
250 g tofu, ½ rode kool, 2 stengels bosui, 150 g orzo, 2 tenen knoflook, 2 el plantaardige boter, 1 el sesamzaad, ½ citroen

3 – 4 personen
500 g tofu, 1 rode kool, 4 stengels bosui, 300 g orzo, 4 tenen knoflook, 4 el plantaardige boter, 2 el sesamzaad, 1 citroen

Stap voor stap

Stap 1:
Snijd de rode kool in slingertjes en breng alles in een pan met water en wat zout aan de kook. Kook tot de rode kool zacht is. Giet dan af, maar let op: bewaar het vocht!

Stap 2:
Breng de orzo met de aangegeven hoeveelheid water en een beetje zout aan de kook. Wanneer het kookt, zet het vuur zacht en kook tot het water is geabsorbeerd. Zet dan van het vuur af en roer er de plantaardige boter door.

Stap 3:
Snijd de tofu in blokjes. Pers de citroen uit en doe het sap in een kom. Voeg een beetje (1-2 pers.: ong. 150 ml, 3-4 pers.: ong. 300 ml) van het paarse kookvocht van de rode kool toe. Doe de blokjes tofu erbij en laat 5 min. marineren tot de tofu roze is.

Stap 4:
Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de knoflook heel fijn. Zet een koekenpan op het vuur met wat olie. Voeg de knoflook en de bosui toe en roerbak 2 minuten.

Stap 5:
Giet het vocht van de tofu af. Voeg de tofu toe aan de koekenpan met wat zout en peper en roerbak tot de tofu bruin begint te worden.

Stap 6:
Serveer de rode kool op een bord. Besprenkel de kool met olijfolie en zout naar smaak. Serveer de orzo er overheen en de tofu daar bovenop (zie gerechtfoto). Bestrooi tenslotte met sesamzaad.

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon:

Energie: kcal 678, Eiwit 11,5 g, Koolhydraten 42 g, Suiker 4 g, Vet 5 g, Verzadigd vet 2 g, Natrium 158 mg

Leave a Reply