Skip to main content

Je proeft de smaak van de zee in dit gerecht én de liefde en respect voor onze leven-gevende oceanen. Plantaardige vissticks met rijst, appel, aubergine en bakbanaan. Een droom voor vegan zeemeerminnen 🙂

20 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie en zout

Benodigdheden

nvt

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

150 gr zilvervliesrijst, 1 appel, 2 tenen knoflook, 1 aubergine, 1 bakbanaan, 6 vegan vissticks, 2 el vegan mayo, 1 stengel bosui, 1 tl gedroogd korianderblad, 2 el sojasaus, 1 el knoflookpoeder

3 – 4 personen

300 gr zilervliesrijst, 2 appels, 4 tenen knoflook, 2 aubergines, 2 bakbanaan, 12 vegan vissticks, 4 el vegan mayo, 2 stengels bosui, 2 tl gedroogd korianderblad, 4 el sojasaus, 2 el knoflookpoeder

Stap voor stap

Stap 1:
Snijd de teentjes knoflook in grove stukken en doe ze met een beetje olie in een pan. Wanneer ze kleur krijgen voeg de rijst toe en een beetje zout en roer voor een minuut. Voeg daarna water toe (twee keer zoveel water als rijst). Laat zachtjes koken tot het water is geabsorbeerd.

Stap 2:
Snijd de bosui over de lengte doormidden en daarna in ringen.

Stap 3:
Snijd de aubergine over de lengte in plakken van ca. 1 cm. Snij de plakken in blokjes van 1 cm.

Stap 4:
Bak de bosui en aubergine in en pan/wok met wat olie en zout. Voeg de knoflookpoeder toe en blijf bakken tot alles beetgaar is.

Stap 5:
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van 0,5/1 cm. Wanneer de aubergine met bosui gaar is doe je de appel erbij. Schep al roerbakkend goed om.

Stap 6:
Pel de bakbanaan, snijd over de lengte doormidden en daarna in halve manen van ca. 0,5 cm. Voeg de bakbanaan toe aan de roerbakmix. Voeg de sojasaus toe en blijf roerbakken tot alles zacht/gaar is geworden.

Stap 7:
Bak de vissticks aan beide kanten in een pan met een beetje olie. Serveer de vissticks met mayonaise en de roerbakmix op een bord. Strooi het gedroogde korianderblad er over.