Skip to main content

Knapperige gekaramelliseerde tempé met parelcouscous op een bedje van geroosterde bloemkool. Besprenkeld met rode biet saus en bekroond met verse salie en koriander. Wie is de gelukkige eter?

25 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie, zout en peper

water voor de parelcouscous: 2 pers.: 300 ml water / 4 pers.: 600 ml

Benodigdheden

oven, bakpapier, blender, keukenkwast

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

½ bloemkool, 125 g tempe, 100 g parelcouscous, 1 takje salie, 2 el sojasaus, 1 gekookte rode biet, 2 el mayonaise, 2 takjes koriander, 2 tl suiker

3 – 4 personen

1 bloemkool, 250 g tempe, 200 g parelcouscous, 2 takjes salie, 4 el sojasaus, 2 gekookte rode bieten, 4 el mayonaise, 4 takjes koriander, 1 el suiker

Stap voor stap

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 230°C.

Stap 2:
Verwijder de groene bladeren van de bloemkool. Snijd de bloemkool over de breedte in dikke plakken van ongeveer 3 cm.

Stap 3:
Pluk de blaadjes van de salie en snijd ze zeer fijn. Doe ze in een klein kommetje met een beetje olie en wat zout en meng goed. Bedek een ovenblad met bakpapier, leg er de plakken bloemkool op en besmeer ze (met een keukenkwast) met de salie-olie. Zet in de oven voor 15 minuten. Draai dan de plakken om en zet nog 10 minuten extra in de oven.

Stap 4:
Breng een pan met de hierboven voorgeschreven hoeveelheid water en een beetje zout aan de kook. Als het water kookt, doe de parelcouscous erbij en laat tien minuten zacht koken. Als het klaar is, zet de pan van het vuur af.

Stap 5:
Snijd de tempe in lange plakjes van ca. 2-3 mm dik. Zet een koekenpan met een beetje olie op het vuur en bak de tempe-plakjes. Wanneer ze goudbruin beginnen te worden, draai ze om. Als beide kanten goudbruin zijn, blus af met de sojasaus en een beetje siroop (of suiker).

Stap 6:
Snijd de bosui en rode biet in grove stukken, doe ze in de blender samen met de mayonaise, wat zout en peper en blend tot een gladde saus.

Stap 7:
Haal de bloemkool uit de oven en leg op elk bord een plak. Serveer de tempe eromheen. Verdeel parelcouscous over de bloemkool en schenk de saus van rode biet over het gerecht. Snijd de koriander grof en strooi over het gerecht.