Skip to main content

Een bedje gemaakt van gestampte aardappelen met bovenop een lekkere mix van venkel, vegan gehakt en boerenkool. Bekroond met plantaardige jus. Een heerlijke winterstamppot.

30 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie, zout en olijfolie

Benodigdheden

stamppotstamper

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

700 g aardappels, 150 g gesneden boerenkool, 1 venkel, 2 knoflooktenen, 1 tak verse rozemarijn, 100 g vegan gehakt, 1 tl komijnpoeder, 2 el vegan jus poeder, peper

3 – 4 personen

1400 g aardappels, 300 g gesneden boerenkool, 2 venkel, 4 knoflooktenen, 2 takken verse rozemarijn, 200 g vegan gehakt, 2 tl komijnpoeder, , 4 el vegan jus poeder, peper

Stap voor stap

Stap 1:
Snij de aardappels in grove stukken en doe ze in een pan met genoeg water en een beetje zout. Laat koken tot er makkelijk in geprikt kan worden met een vork. Zet apart en giet af.

Stap 2:
Doe de gesneden boerenkool in een andere pan met genoeg water en laat het koken tot de boerenkool gaar is. Giet het water af, maar bewaar een beetje voor de stamppot.

Stap 3:
Snij de venkel in twee en verwijder de harde kern. Snij de rest in fijne reepjes. Snijd de knoflook fijn.

Stap 4:
Pluk de blaadjes van de rozemarijn en snijd ze fijn.

Stap 5:
Doe een beetje olie in een pan en bak de venkel tot het begint te glazen. Voeg de knoflook, de rozemarijn en het gehakt toe en bak alles 3 minuten. Voeg een beetje zout toe naar smaak.

Stap 6:
Stamp de aardappelen tot een stamppot met een stamper. Gebruik het bewaarde water van de gekookte boerenkool om de consistentie van de stamppot te bepalen. Voeg de komijnpoeder, peper en een beetje olijfolie toe. Creëer met de stamppot op een bord een rond bed voor de boerenkool/venkel mix.

Stap 7:
Meng de juspoeder met koud water (1-2 pers.: 150 ml / 3-4 pers.: 300 ml) in een pannetje en breng al roerend met een garde aan de kook en laat de jus nog 1 minuut doorkoken.

Stap 8:
Serveer de boerenkool-venkel-gehakt-mix boven de gestampte aardappelen en giet de jus er overheen.