Skip to main content

Een royale risotto met vegan boter en blokjes knolselderij. Getopt met ovenbereide verse tomaat geparfumeerd met basilicum en knoflook. Romig, vol, zacht en rijk.

30 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie, zout en peper

Benodigdheden

oven, bakpapier

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

2 tomaten, 250 g knolselderij, 1 rode ui, 2 takjes basilicum, 250 g risottorijst, 150 g kastanjechampignons, 2 el vegan boter, 1 el bruine suiker

3 – 4 personen

4 tomaten, 500 g knolselderij, 2 rode uien, 4 takjes basilicum, 500 g risottorijst, 300 g kastanjechampignons, 4 el vegan boter, 2 el bruine suiker

Stap voor stap

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 220°C.

Stap 2:
Zet een kookpan op het vuur en smelt hierin de boter. Doe de risottorijst erbij en roerbak 1 minuut. Doe dubbel zoveel water als rijst in de pan en een beetje zout. Zet het vuur zacht en laat met deksel half op de pan zachtjes koken. Roer een keer tussendoor en laat koken tot het water geabsorbeerd is en zet dan van het vuur af.

Stap 3:
Schil de knolselderij en snijd in blokjes van ca 1 cm. Doe ze in een kommetje met een scheutje olie en wat zout en peper. Meng goed en bewaar.

Stap 4:
Snijd de basilicumtakjes fijn (takjes en blaadjes). Doe in een kommetje met de knoflookpoeder, een beetje zout en wat olie en meng goed.

Stap 5:
Snijd de tomaten in plakjes van ca 1 cm. Verspreid de plakken tomaat over de helft van een bakplaat met bakpapier. Besmeer ze met het basilicum-knoflook-mengsel. Verdeel de knolselderij over de andere helft van de bakplaat. Zet 15 minuten in de oven.

Stap 6:
Snijd de rode ui in halve manen en de champignons in plakjes. Roerbak de ui 2 minuten in een koekenpan met een beetje olie. Voeg dan de champignons toe en wat zout naar smaak. Roerbak nog 1 minuut en voeg de bruine suiker toe. Meng goed.

Stap 7:
Haal de tomaat en knolselderij uit de oven. Voeg de knolselderij toe aan de pan met risotto-rijst en meng goed. Maak een bedje van rijst/knolselderij op een bord. Doe de champignons en ui in het midden, omcirkeld met plakjes tomaat.