Skip to main content

Koolrabi is een meestal onbekende topgroente uit onze rijke natuur en zit vol kalium en vitamine C. In deze verrukkelijk lekkere maaltijd combineren we hem met knolselderij uit de oven. Met rode linzen en plakjes geroosterde tempeh.

30 min

Wat moet je zelf thuis hebben

water: 1-2 pers.: 1000 ml water / 3-4 pers.: 2000 ml water

olie, zout

Benodigdheden

oven

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

1 koolrabi, 300 g knolselderij, ½ prei, 100 g tempeh, 2 el sojasaus, 100 g vermicelli, 50 g rode linzen, 2 bouillonblokjes, 1 el knoflookpoeder, 1 tl gedroogde rozemarijn, peper

3 – 4 personen

2 koolrabi’s, 600 g knolselderij, 1 prei, 200 g tempeh, 4 el sojasaus, 200 g vermicelli, 100 g rode linzen, 4 bouillonblokjes, 2 el knoflookpoeder, 2 tl gedroogde rozemarijn, peper

Stap voor stap

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 220°C.

Stap 2:
Schil de knolselderij. Snijd deze in blokjes van ca. 1 cm. Doe ze in een kom met een beetje zout, peper en wat olie en meng goed. Verspreid ze over de helft van een ovenbakplaat.

Stap 3:
Snijd de tempeh in lange plakken van ca. 3 mm dikte. Doe de plakken in een kom met de sojasaus en een paar druppels olie en meng goed. Leg de plakken dan een-voor-een plat op de andere helft van de bakplaat. Zet de bakplaat 10 minuten in de oven. Keer daarna elk plakje tempeh om en schep de knolselderij wat om. Zet dan 5 extra minuten in de oven.

Stap 4:
Schil de koolrabi en snijd in plakken van ca. 1 cm. Snijd de plakken in reepjes van ca. 5 mm. Snijd de prei over de lengte in twee helften, spoel deze goed af onder de kraan en snijd ze daarna overdwars in ringetjes.

Stap 5:
Zet de prei en koolrabi in een soeppan op het vuur met een scheut olie. Roerbak een paar minuten. Doe dan de rode linzen erbij. Voeg de hierboven aangegeven hoeveelheid water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.

Stap 6:
Als de soep begint te koken, voeg dan de vermicelli, knoflookpoeder en rozemarijn toe en kook nog 7 minuten door. Zet het vuur uit en laat, met deksel op de pan, nog 2 minuten staan.

Stap 7:
Serveer de soep met de knolselderij en tempeh erbovenop.