Skip to main content

Een rijke gevulde pompoen uit de oven met vleugels van geraspte aardappel. Een schrikbarend lekkere traktatie voor het oog en de smaak!

30 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie, zout

Benodigdheden

oven, keukenkwast, grove rasp

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

1 pompoen, 300 g aardappelen, ½ prei, 60 g sugarsnaps, 2 takjes rozemarijn, 150 g tofu, 1 blik zwarte bonen (met vocht), 2 el bloem, 1 el knoflookpoeder, 1 tl kaneel, 2 el sojasaus

3 – 4 personen

2 pompoen, 600 g aardappelen, 1 prei, 120 g sugarsnaps, 4 takjes rozemarijn, 300 g tofu, 2 blikken zwarte bonen (met vocht), 4 el bloem, 2 el knoflookpoeder, 2 tl kaneel, 4 el sojasaus

Stap voor stap

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 230°C.

Stap 2:
Snijd de pompoen in tweeën en haal met een lepel de zaadjes eruit.

Stap 3:
Pluk de blaadjes van de rozemarijn en snijd ze zeer fijn. Doe ze in een klein kommetje met een beetje zout en een beetje olie en meng goed. Zet de pompoenhelften op een ovenblad en besmeer ze met het rozemarijn-oliemengsel. Laat 20 minuten in de oven (of tot de pompoen gaar is).

Stap 4:
Snijd de prei over de lengte in tweeën. Spoel ze onder de kraan schoon. Snijd dan in dunne reepjes. Snijd de sugarsnaps in stukjes en de tofu in blokjes.

Stap 5:
Doe een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Doe de prei en sugarsnaps erin en bak 2-3 minuten. Voeg de tofu toe en een beetje zout en roerbak alles nog een paar minuten. Voeg de zwarte bonen met vocht, de knoflookpoeder, kaneel en sojasaus toe en laat nog een minuut sudderen.

Stap 6:
Rasp de aardappelen met een grove rasp en doe ze in een kom. Voeg de bloem toe en een beetje zout en peper. Meng goed.

Stap 7:
Zet een grote koekenpan met een beetje olie op het vuur. Verspreid de aardappelrasp erin zodat het een dunne pannenkoek wordt. Draai om als de onderkant goudbruin begint te worden.

Stap 8:
Zet de pompoenhelften op een bord en vul ze met de tofu met bonen. Snijd de aardappelpannenkoek in kwarten en leg ze als vleugels naast de gevulde pompoen.