Skip to main content

De plantaardige kip in dit ovengerecht is gestoofd in alcoholvrij bier. Aangevuld met de bijzondere smaken van verse salie, courgette en champignons. Een buitengewoon lekkere schotel.

30 min

Wat moet je zelf thuis hebben

water voor de orzo: 1-2 personen 200 ml water / 3-4 personen: 400 ml

olie, zout

Benodigdheden

oven

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

1 ui, 2 vegan kipfilets, ½ courgette, 1 alcoholvrij bier, 1 takje salie, 1 bouillonblokje, 100 g orzo, 8 champignons, peper

3 – 4 personen

2 uien, 4 vegan kipfilets, 1 courgette, 2 alcoholvrij bier, 2 takjes salie, 2 bouillonblokje, 200 g orzo, 16 champignons, peper

Stap voor stap

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 220°C.

Stap 2:
Snijd de ui fijn en verdeel over de bodem van een ovenschaal. Snijd de champignons in plakjes en verdeel deze over de ui.

Stap 3:
Snijd de kipfilet in reepjes van ca. 1 cm dikte. Verdeel ze over de champignons in de ovenschaal en bestrooi alles met een beetje zout.

Stap 4:
Schenk de helft van het alcoholvrij bier gelijkmatig uit over de ovenschaal.

Stap 5:
Snijd de courgette in hele dunne ronde plakjes en verdeel ze over de ovenschaal. Besprenkel de courgette met olie en een beetje zout. Zet de schaal in de oven voor 20 minuten en haal deze er dan uit.

Stap 6:
Snijd de salie fijn. Giet de rest van het bier in een soeppan met de hierboven voorgeschreven hoeveelheid water, het (de) bouillonblokje(s), de orzo en de salie. Breng de pan aan de kook en laat daarna op laag vuur zachtjes pruttelen tot het punt dat het water is geabsorbeerd, dan is de orzo klaar.

Stap 7:
Voeg de orzo toe aan de ovenschaal met groente en kip. Schep alles goed door elkaar. Laat dan staan voor 5 minuten zodat de smaken goed kunnen intrekken.