Skip to main content

De oranje en bruine kleuren van dit gerecht ogen als het tapijt van bladeren onder je voeten tijdens een boswandeling. De smaak is heerlijk, met volle paddenstoelen en een warme puree van pompoen en knolselderij.

30 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie en zout

Benodigdheden

oven, blender

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

½ pompoen, ½ knolselderij, 2 takjes rozemarijn, 2 takjes verse tijm, 120 g kastanjechampignons, 100 g oesterzwam, 1 ui, 2 stengels bosui, 250 ml sojamelk, 1 tl knoflookpoeder, peper

3 – 4 personen

1 pompoen, 1 knolselderij, 4 takjes rozemarijn, 4 takjes verse tijm, 240 g kastanjechampignons, 200 g oesterzwam, 2 ui, 4 stengels bosui, 500 ml sojamelk, 2 tl knoflookpoeder, peper

Stap voor stap

Stap 1:
Verwarm de oven op 230°C.

Stap 2:
Schil de knolselderij en snijd deze in plakken van ca 1 cm. Snijd de pompoen zonder te schillen in stukjes. Leg de pompoenstukjes en de plakken knolselderij op een ovenblad.

Stap 3:
Pluk de blaadjes van de rozemarijn en de tijm, snijd ze in kleine stukjes en doe alles in een kommetje met wat olie en zout. Besmeer de pompoen en knolselderij met dit olie-kruidenmengsel. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven. Haal er daarna uit en laat rusten.

Stap 4:
Snijd de ui in halve manen. Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Bak alles in een wok of bakpan met wat olie.

Stap 5:
Wanneer de ui glazig begint te worden, doe de oesterzwammen erbij (in hele stukken) met de champignons. Voeg wat zout en peper en de knoflookpoeder toe. Roerbak een aantal minuten en houd bij het bakken de oesterzwam zoveel mogelijk intact.

Stap 6:
Doe de knolselderij en pompoen in een blender met de sojamelk. Als de puree te dik is om goed te blenden, voeg dan een klein beetje water toe.

Stap 7:
Serveer de pompoen-knolselderij puree met daarbovenop het ui-champignons mengsel. Drapeer er volledige stukken oesterzwam overheen (zie gerechtfoto).