Skip to main content

Dit luxe gerecht van schelpenpasta gevuld met superlekkere plantaardige vegan tonijn op een golf van geroosterde knolselderij is een doorbraak in smaak en een ode aan de zee.

30 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie, zout 

Benodigdheden

oven

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

½ knolselderij, ½ winterpeen, 1 tl knoflookpoeder, 2 takjes dragon, 80 g vegan tonijn, 4 el vegan mayonaise, 40 g sugarsnaps, 14 schelpjes pasta, 2 el plantaardige boter, ½ babygemsla, peper

3 – 4 personen

1 knolselderij, 1 winterpeen, 2 tl knoflookpoeder, 4 takjes dragon, 160 g vegan tonijn, 8 el vegan mayonaise, 80 g sugarsnaps, 28 schelpjes pasta, 4 el plantaardige boter, 1 babygemsla, peper

Stap voor stap

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 230°C.

Stap 2:
Schil de knolselderij en snijd deze in dunne plakken van 2-3 mm. Snijd de winterpeen diagonaal in lange dunne plakken van 2-3 mm.

Stap 3:
Pluk de blaadjes van de dragon. Doe ze in een kommetje met wat olie, voeg de knoflookpoeder toe en een beetje zout. Smeer wat dragon-olie op een ovenblad. Leg de knolselderij-plakken erop en besmeer ook deze met de dragon-olie (doe het makkelijk met een keukenkwast). Bestrooi alles met een beetje zout. Doe 8 minuten in de oven. Draai de plakjes om en laat nog 8 minuten in de oven.

Stap 4:
Breng een pan met water en een beetje zout en de pasta aan de kook. Kook tot de pasta al dente is, giet af en spoel na met koud water.

Stap 5:
Doe de vegan tonijn in een kommetje met de mayonaise en een beetje peper en meng goed. Snijd de sugarsnaps in fijne stukjes en roer ze erdoor.

Stap 6:
Smelt de boter op zacht vuur in een pannetje. Snijd de babygemsla overdwars in dunne slingertjes.

Stap 7:
Leg de plakken knolselderij en winterpeen op een bord. Verspreid de sla in het midden. Vul de pastaschelpjes met een lepel tonijnsalade (zie gerechtfoto) en leg deze op de sla. Sprenkel wat gesmolten boter over de pasta.