Skip to main content
Rode kool: een boost voor je weerstand en een cadeau voor huid, ogen en darmen. Gebakken met roze tofu, bosui en orzo. Een groot feest van kleur en smaak!
30 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olijfolie, zout en peper

water voor de orzo: 1-2 pers.: 450 ml water / 3-4 pers.: 900 ml

Benodigdheden

nvt

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

250 g tofu, ½ rode kool, 2 stengels bosui, 150 g orzo, 2 tenen knoflook, 2 el plantaardige boter, 1 el sesamzaad, ½ citroen

3 – 4 personen

500 g tofu, 1 rode kool, 4 stengels bosui, 300 g orzo, 4 tenen knoflook, 4 el plantaardige boter, 2 el sesamzaad, 1 citroen

Stap voor stap

Stap 1:
Snijd de rode kool in slingertjes en breng alles in een pan met water en wat zout aan de kook. Kook tot de rode kool zacht is. Giet dan af, maar let op: bewaar het vocht.

Stap 2:
Breng de orzo met de hierboven aangegeven hoeveelheid water en een beetje zout aan de kook. Wanneer het kookt, zet het vuur zacht en kook tot het water is geabsorbeerd.  Zet dan van het vuur af en roer er de plantaardige boter door.

Stap 3:
Snijd de tofu in blokjes. Pers de citroen uit en doe het sap in een kom. Voeg het paarse kookvocht van de rode kool toe (1-2 pers.: 150 ml, 3-4 pers.: 300 ml). Doe de blokjes tofu erbij en laat 5 min. marineren tot de tofu roze is.

 Stap 4:
Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de knoflook heel fijn. Zet een koekenpan op het vuur met wat olie. Voeg de knoflook en de bosui toe en roerbak 2 minuten.

Stap 5:
Giet het vocht van de tofu af. Voeg de tofu toe aan de koekenpan met wat zout en peper en roerbak tot de tofu bruin begint te worden.

Stap 6:
Serveer de rode kool op een bord. Besprenkel de kool met olijfolie en zout naar smaak. Serveer de orzo er overheen en de tofu daar bovenop (zie gerechtfoto). Bestrooi tenslotte met sesamzaad.