Skip to main content

De frisse smaken van paksoi, gember en paprika wisselen af met zoete ananas en de lekker bite van plantaardige kip, ui en wortel. Wat een Oosterse topklassieker. Uiteraard met geurige basmatirijst!

20 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie, zout, azijn

Benodigdheden

wok of koekenpan

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

1 paksoi, 1 wortel, 1 rode paprika, 1 ui, 4 cm gember, 2 tenen knoflook, 100 g vegan kipstukjes, 120 g basmatirijst, 1 el maïszetmeel, 70 g ananasstukjes op sap, 30 g geroosterde gezouten cashewnoten, 2 el sojasaus, peper

3 – 4 personen

2 paksoi, 2 wortels, 2 rode paprika, 2 uien, 8 cm gember, 4 tenen knoflook, 200 g vegan kipstukjes, 240 g basmatirijst, 2 el maïszetmeel, 140 g ananasstukjes op sap, 60 g geroosterde gezouten cashewnoten, 4 el sojasaus, peper

Stap voor stap

Stap 1:
Kook de rijst in een dubbele hoeveelheid water met een flinke snuf zout. Sluit het deksel net niet helemaal af en kook 10-12 minuten of tot het water is geabsorbeerd.

Stap 2:
Snij de kipstukjes in gelijke grootte en bak ze in een beetje olie tot goudbruin. Giet de helft van de sojasaus en een scheutje water erbij en schep goed om zodat alle sojasaus wordt opgenomen. Dek af en zet weg.

Stap 3:
Snijd de paksoi in reepjes van 1 cm breed, snijd de wortel over de lengte doormidden en dan in halve maantjes. Ook de ui snij je in halve maantjes. Snijd de paprika in reepjes. Schil de gember en snijd zowel de gember als de knoflook in heel fijne blokjes.

Stap 4:
Zet de wok of koekenpan op hoog vuur, schenk een scheut olie erin en wok/bak onder goed husselen eerst de ui. Voeg na 2 minuten de wortel, paprika en paksoi toe. Na nog 2 minuten doe je de knoflook en gember erbij en bak kort mee. Zet het vuur laag.

Stap 5:
Doe de gebakken kipstukjes en de ananas met het sap bij de groente. Los de maïzena op in een scheutje koud water, doe de laatste helft van de sojasaus en een beetje azijn naar smaak erbij, meng goed en giet het geheel onder goed roeren bij de wokgroente. De saus dikt langzaam in. Voeg water toe als je de saus dunner wilt. Proef en breng op smaak met een snufje zout en peper.

Stap 6:
Serveer de rijst met de zoet-zure wokgroente met vegan kip. Garneer met de cashewnoten.