Skip to main content

Dit geurige gerecht is een nieuwe ervaring in de wereld van pasta. De bite van de pompoen in een romige saus van edelgist met de subtiele smaak van verse salie.

20 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie, zout

Benodigdheden

nvt

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

200 g volkoren spaghetti, 300 g pompoen, 2 takjes salie, 2 stengels bosui, 130 g champignons, 4 el edelgist, 4 el soja-cuisine, 1 el vegan boter, peper

3 – 4 personen

400 g volkoren spaghetti, 600 g pompoen, 4 takjes salie, 4 stengels bosui, 260 g champignons, 8 el edelgist, 8 el soja-cuisine, 2 el vegan boter, peper

Stap voor stap

Stap 1:
Breng een pan water aan de kook met een beetje zout.

Stap 2:
Snijd de bosui in kleine ringen en de champignons in dunne plakjes. Haal de zaadlijsten met de hand of een lepel uit de pompoen. Snijd dan zonder te schillen in blokjes.

Stap 3:
Pluk de blaadjes van de salietakjes en snijd ze fijn.

Stap 4:
Als het water kookt voeg je de spaghetti toe. Kook tot zij ‘al dente’ is, giet af, doe terug in de pan en meng de vegan boter erdoorheen met een beetje zout.

Stap 5:
Doe wat olie in een bakpan of wok op een middelhoog vuur en doe de pompoenblokjes erbij. Wanneer de pompoen zacht begint te worden, voeg je de bosui, salie en champignons toe. Bak met af en toe omscheppen 1 minuut door en voeg dan de soja-cuisine toe. Bak door tot alle ingrediënten gaar zijn, maar ook nog een beetje bite hebben.

Stap 6:
Haal de pan met pompoen van het vuur. Voeg nu de edelgist toe en wat peper.

Stap 7:
Serveer de pasta met het pompoen-groente mengsel.