Skip to main content

Libanees brood is een geweldig lekkere basis om een gerecht op te creëren. We beleggen het hier ruimhartig met gezonde groente, liefdevol geserveerd op een bed van aubergine. Healthy comfortfood to-the-max!

20 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie, olijfolie, zout en peper

Benodigdheden

grove rasp, keukenkwast

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

2 Libanese broden, 2 el plantaardige mayonaise, 1 aubergine, 2 tenen knoflook, 1 pakket oesterzwammenmix, 1 ui, 15 cm daikon, 1 tl nootmuskaat, 1 tl knoflookpoeder

3 – 4 personen

4 Libanese broden, 4 el plantaardige mayonaise, 2 aubergines, 4 tenen knoflook, 2 pakketten oesterzwammenmix, 2 uien, 30 cm daikon, 2 tl nootmuskaat, 2 tl knoflookpoeder

Stap voor stap

Stap 1:
Snijd de ui in halve manen. Rasp de daikon met een grove rasp of snijd in zeer kleine reepjes. Snijd de knoflook fijn.

Stap 2:
Snijd de aubergine in ronde plakjes van 0,5 cm dik.

Stap 3:
Doe een beetje olie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Wanneer de ui glazig begint te worden voeg de daikon toe. Na 3 minuten bakken voeg de oesterzwammenmix, zout en peper toe. Bak nog 2 minuten door en zet apart.

Stap 4:
Doe in een klein kommetje een beetje olijfolie, de knoflookpoeder en de nootmuskaat en een beetje zout. Mix goed. Smeer het mengsel met een keukenkwast aan een zijde van de Libanese broden.

Stap 5:
Warm de Libanese broden in een grote koekenpan op tot ze krokant zijn. Leg ze dan op de borden.

Stap 6:
Neem dezelfde pan en bak hierin in een beetje olie de plakjes aubergine tot zij zacht zijn en een beetje kleur krijgen. Voeg een beetje zout naar smaak toe.

Stap 7:
Verspreid de plakjes aubergine over de Libanese broden. Serveer de daikon-oesterzwammenmix op de aubergine. Bekroon het gerecht met de plantaardige mayonaise.