Skip to main content

Breng de magic en de smaak van onze aarde aan je tafel met deze mix van verschillende paddenstoelen. Gekookt met risottorijst en romige plantaardige kaas. Geserveerd op een veld van verse rucola.

20 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie, zout

Benodigdheden

nvt

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

4 oesterzwammen, 150 g paddenstoelenmix, 200 g risottorijst, 2 laurierbladen, 1 ui, 1 blokje groentebouillon, 2 tenen knoflook, 50 g rucola, 50 g vegan geraspte kaas, 2 el vegan boter, peper

3 – 4 personen

8 oesterzwammen, 300 g paddenstoelenmix, 400 g risottorijst, 4 laurierbladen, 2 uien, 2 blokjes groentebouillon, 4 tenen knoflook, 100 g rucola, 100 g vegan geraspte kaas, 4 el vegan boter, peper

Stap voor stap

Stap 1:
Schil en snijd de ui in stukjes van 1 cm en snijd de knoflook heel fijn. Snij de oesterzwammen in reepjes en halveer die. Snij de gemengde paddenstoelen in stukjes.

Stap 2:
Fruit de ui in een pan met een beetje olie tot ze glazig is.

Stap 3:
Voeg de laurier, de knoflook en alle paddenstoelen toe. Bak kort op hoog vuur, terwijl je goed roerbakt. Zet daarna het vuur laag.

Stap 4:
Meet twee keer zoveel water als rijst af en zet apart. Voeg de rijst toe aan de ui en paddenstoelen. Zet het vuur weer hoog, meng alles goed, zodat de rijst even meebakt. Giet dan het water erbij en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Kook op laag vuur met deksel voor 10 minuten.

Stap 5:
Garneer het bord met de rucola. Als de rijst 5 minuten heeft gekookt, voeg dan de helft van de geraspte kaas toe en schep om. De risotto moet smeuïg zijn, dus als al het water al opgenomen is, voeg dan nog een scheutje water toe.

Stap 6:
Als de rijst 10 minuten gekookt heeft en nog niet gaar is, kook dan nog een paar minuten. Hoe langer gekookt, hoe lekkerder en beter de smaken mengen. Voeg een beetje zout en peper toe naar smaak. Meng de vegan boter er goed door en serveer de rijst op de rucola. Strooi de rest van de geraspte kaas erover.