Skip to main content

Orzo, in de Italiaanse keuken bekend als ‘risoni’, is een pastasoort die lijkt op rijst. Met verse spinazie, champignons, cashewnoten en bekroond met geroosterde tomaatjes uit de oven. Een traktatie op je bord.

20 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie, zout

Benodigdheden

oven

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

1 prei, 150 g orzo, 180 g spinazie, 200 g champignons, 25 g ongezouten cashewnoten, 1 bouillonblokje, 2 el vegan boter, 1 el Italiaanse kruiden, 8 trostomaten

3 – 4 personen

2 prei, 300 g orzo, 360 g spinazie, 400 g champignons, 50 g ongezouten cashewnoten, 2 bouillonblokjes, 4 el vegan boter, 2 el Italiaanse kruiden, 16 trostomaten

Stap voor stap

Stap 1:
Verwarm de oven op 230 graden en leg de tomaten op een bakplaat. Mix een beetje olie met de Italiaanse kruiden en een beetje zout en besmeer de tomaten met het mengsel.  Zet de tomaten 10 minuten in de oven.
Stap 2:
Doe de orzo in een pan met dubbel zoveel water als orzo en voeg het(de) bouillonblokje(s) toe. Laat het koken met half open deksel tot het water geabsorbeerd is.

Stap 3:
Snijd de prei doormidden en daarna in kleine halve ringen. Was de prei en laat uitlekken in een zeef. Snijd de champignons in plakjes.

Stap 4:
Doe een beetje olie in een wok (of grote pan) en voeg de prei, champignons en spinazie toe. Roerbak dit 5 minuten. Zet het vuur uit en voeg de cashewnoten toe en een beetje zout.

Stap 5:
Wanneer de orzo klaar is voeg je dit toe aan de wok met de vegan boter. Roer alles door elkaar.

Stap 6:
Serveer de tomaten boven de orzo mix.