Skip to main content

De intense smaken van gember en curry worden verzacht door de romige kokosmelk, zo lekker! Ervaar de bite van spitskool, wortel en cashewnoten met tofu erbij en je wordt helemaal verliefd op planten.

20 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie, zout

Benodigdheden

nvt

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

300 g spitskool, 1 wortel, 1 ui, 2 tenen knoflook, 3 cm gember, ½ chilipeper, 20 g cashewnoten, 140 g tofu, 180 g linguine, 200 ml kokosmelk, 2 el Thaise currypasta, peper

3 – 4 personen

600 g spitskool, 2 wortels, 2 uien, 4 tenen knoflook, 6 cm gember, 1 chilipeper, 40 g cashewnoten, 280 g tofu, 360 g linguine, 400 ml kokosmelk, 4 el Thaise currypasta, peper

Stap voor stap

Stap 1:
Snijd de tofu in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de knoflook, chili en gember zeer fijn. Snijd de ui in halve manen, de wortel in dunne reepjes (julienne) en de spitskool in slingertjes.

Stap 2:
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en voeg dan de linguine toe. Kook tot deze zacht is (al dente). Giet af, doe terug in de pan en besprenkel met een scheut olie. Hussel de pasta met een vork en dek af.

Stap 3:
Zet een wok of koekenpan op hoog vuur, giet een scheutje olie erin en zorg dat de olie zich verspreidt over de bodem.

Stap 4:
Wok direct de ui en schep goed om. Laat het vuur hoog. Dan de wortel meewokken. Na 1-2 minuten voeg je, onder continue omscheppen, toe: de knoflook, gember en spitskool. Wok nog 2 minuten.

Stap 5:
Zet het vuur dan laag, doe de Thaise currypasta, de chili en kokosmelk erbij en roer door de groente. Voeg de tofu toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer eerst de linguine op een bord, dan de curry erover met de cashewnoten als laatste er bovenop.