Skip to main content

Een zachte aardappel-rode kool crème geaccentueerd met citroen en geserveerd met gegrilde aubergine gremolata. Omdat het leven is zo rose als je het wilt maken!

20 min

Wat moet je zelf thuis hebben

water: 1-2 pers. 500 ml / 3-4 pers. 1000 ml

olie en zout

Benodigdheden

blender en grillpan

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

1 ui, 350 g aardappels, 275 g rode kool, 1 bouillonblokje, 1 tl kruidnagel, ½ citroen, 1 aubergine, 2 takjes peterselie, 2 knoflooktenen, 1 tl bruine suiker

3 – 4 personen

2 uien, 700 g aardappels, 550 g rode kool, 2 bouillonblokje, 2 tl kruidnagel, 1 citroen, 2 aubergines, 4 takjes peterselie, 4 knoflooktenen, 2 tl bruine suiker

Stap voor stap

Stap 1:
Snijd de ui in ringen en de rode kool in grove stukken. Schil de aardappels en snijd deze in dunne plakjes.

Stap 2:
Doe de ui en de rode kool in een pan met een beetje olie. Bak tot de ui bruin begint te worden. Dan voeg je de aardappels, het (de) bouillonblokje(s) en de hierboven voorgeschreven hoeveelheid water toe en laat dit koken met de deksel half erop tot alles gaar is geworden.

Stap 3:
Doe de inhoud van de pan in de blender en maak er een puree van. Voeg de kruidnagel, een beetje zout en citroensap naar smaak toe (hoe meer citroen hoe meer roze de kleur). Eventueel kan ook een beetje bruine suiker toegevoegd worden.

Stap 4:
Snijd de aubergine in plakjes.

Stap 5:
Snijd de knoflook en de peterselie goed fijn. In een kleine kom doe je een beetje olie en voeg je de gesneden peterselie en knoflook toe met een beetje zout. Mix goed.

Stap 6:
Met een kwast bestrijk je de aubergine plakjes met de knoflook-olie-peterseliemix en zet dit in de hete grillpan. Na een paar minuten omdraaien.

Stap 7:
Serveer de puree met de gegrilde aubergine.​