Skip to main content

Een wandeling door een groen bos, waar verse witte beukenzwammen groeien. Een heerlijke pasta met spinazie, doperwten, sojasaus en plantaardige room zorgt voor een extra zacht voetbed. Een betoverend plezier aan tafel.

20 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie, zout en peper

Benodigdheden

nvt

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

200 gr penne rigate, 130 gr spinazie, 200 gr doperwten, 200 ml vegan kookroom, 1 ui, 1 teen knoflook, 2 el edelgist, een kleine bos beukenzwammen, 2 el sojasaus

3 – 4 personen

400 gr penne rigate, 260 gr spinazie, 400 gr doperwten, 400 ml vegan kookroom, 2 uien, 2 tenen knoflook, 4 el edelgist, een bos beukenzwammen, 4 el sojasaus

Stap voor stap

Stap 1:
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Doe dan de pasta erin. Kook tot deze ‘al dente’ (klaar maar niet te zacht) is. Giet af en bewaar.

Stap 2:
Snijd de ui en de knoflook fijn.

Stap 3:
Doe de knoflook in een koekenpan met een beetje olie en laat het goudbruin worden. Voeg de ui toe en roer tot de ui een beetje zacht is geworden.

Stap 4:
Voeg de spinazie en de doperwten toe en blijf roeren. Voeg zout naar smaak toe.

Stap 5:
Wanneer de spinazie slap is geworden, voeg de vegan kookroom, de edelgist en een beetje peper toe en blijf roeren (3 minuten ongeveer) tot de saus een beetje dikker is geworden. Dan meng je de pasta erbij.

Stap 6:
In een andere pan met heel klein beetje olie bak je de beukenzwammen tot ze kleur beginnen te krijgen. Dan voeg je de sojasaus toe en meng je ze goed met de paddenstoelen.

Stap 7:
Serveer de pasta met de beukenzwammen in het midden.