Skip to main content
Ontmoet de lekkerste smaken van de Oosterse keuken in deze noedelsalade. Met frisse en knapperige groenten, plantaardig gehakt, nootjes en warme chili!
25 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olijfolie, azijn, zout

Benodigdheden

nvt

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

60 g sugarsnaps, 1 wortel, ½ komkommer, 1 bosui, ½ citroen 1 chili, 3 cm gember, 2 tenen knoflook, 3 takjes koriander, 30 g gezouten pinda’s, 100 g glasnoedels, 100 g gehakt, 2 el sojasaus

3 – 4 personen

120 g sugarsnaps, 2 wortels, 1 komkommer, 2 bosuien, 1 citroen 2 chili ’s, 6 cm gember, 4 tenen knoflook, 6 takjes koriander, 60 g gezouten pinda’s, 200 g glasnoedels, 200 g gehakt, 4 el sojasaus

Stap voor stap

Stap 1:
Schil de gember en snijd in fijne stukjes. Snijd de chili en knoflook ook in fijne stukjes.

Stap 2:
Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak het gehakt op hoog vuur samen met de chili, knoflook en gember. Voeg wat zout naar smaak toe.

Stap 3:
Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook en kook de sugarsnaps 5 minuten.

Stap 4:
Snijd intussen de komkommer en wortel in diagonale plakjes, leg ze plat dakpansgewijs en snij er dan reepjes van (julienne). Snij de bosui in dunne ringen.

Stap 5:
Schep de sugarsnaps direct uit de pan, spoel ze koud af en doe ze in een kom. Bewaar het kookwater.

Stap 6:
Stop nu de noedels in dezelfde pan met kookwater en kook nog 2 minuten of tot ze soepel en gaar zijn. Giet af, laat uitlekken en voeg het bij de sugarsnaps. Besprenkel met een beetje olijfolie, een paar druppels azijn en de sojasaus en hussel om met een vork.

Stap 7:
Meng het gehakt, de wortel, komkommer, koriander (grof gesneden) en bosui erbij. Knijp de citroen uit boven de kom, hussel nog een keer om en garneer met de pinda’s.