Skip to main content
Een lekkere vegan worst in een winterjas van paprika, gevuld met prei en courgette, geserveerd op een bed van zoetzure groente.
25 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie, zout

Benodigdheden

oven

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

1 prei, 1 courgette, 2 puntpaprika’s, 150 g kastanjechampignons, 8 el maïs (blik), 2 vegan worstjes, 1 tl korianderblad, 4 el zoetzure saus, peper

3 – 4 personen

2 prei, 2 courgette, 4 puntpaprika’s, 300 g kastanjechampignons, 16 el maïs (blik), 4 vegan worstjes, 2 tl korianderblad, 8 el zoetzure saus, peper

Stap voor stap

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 230°C.

Stap 2:
Snijd de prei over de lengte in kwarten: snijd deze daartoe eerst over de lengte in tweeën en die helften nóg een keer over de lengte in tweeën. Snijd de kwarten dan overdwars in reepjes van ca. 10 cm.

Stap 3:
Snijd ook de courgette over de lengte in kwarten: snijd deze daartoe eerst over de lengte in tweeën en die helften nóg een keer over de lengte in tweeën. Snijd elke lange kwart dan nóg een derde keer over de lengte in tweeën, zodat de courgette nu in 8 lange repen gesneden is. Snijd elk lange stuk dan overdwars in reepjes van ca. 10 cm.

Stap 4:
Snijd het topje van de paprika af. Snijd de paprika over de lengte aan één kant open en verwijder de zaadjes. Vul de paprika dan met een worstje, reepjes prei en reepjes courgette en vouw weer dicht.

Stap 5:
Leg de gevulde paprika’s op een ovenblad. Sprenkel er wat olie over. Bestrooi dan met zout, peper en korianderblad en zet in de oven. Na 7 minuten omdraaien en dan nog 7 minuten in de oven.

Stap 6:
Snijd de overgebleven reepjes courgette en prei in kleine stukjes. Snijd de champignons in plakjes.

Stap 7:
Doe alles in een wok of bakpan met een beetje olie op het vuur. Voeg de maïs (zonder vocht!) toe. Doe er naar smaak wat zout en peper bij en roerbak een aantal minuten. Voeg tenslotte de zoetzure saus toe en roer goed.

Stap 8:
Serveer de groente op een schaaltje of bord met de gevulde paprika’s er bovenop.