Skip to main content

Een makkelijk recept vol smaak, met wonderbaarlijk gezonde shiitake en zelfgemaakte pestosaus met verse basilicum. Beide ingrediënten zijn bekend om hun geneeskrachtige eigenschappen. Gezond en lekker!

25 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie, zout, olijfolie

Benodigdheden

oven en blender

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

250 gr spaghetti, 80 g tofu, 8 roma tomaatjes, 1 tak verse basilicum, 6 shiitakes, 1 teentje knoflook, 1 el Italiaanse kruiden

3 – 4 personen

500 gr spaghetti, 160 gr tofu, 16 roma tomaatjes, 2 takjes verse basilicum, 12 shiitakes, 2 teentjes knoflook, 2 el Italiaanse kruiden

Stap voor stap

Stap 1:
Zet de oven op 180 graden.

Stap 2:
Kook de spaghetti in een pan met ruim water en een beetje zout (ongeveer 8 minuten). Als deze gaar is (al dente), afgieten en opzij zetten.

Stap 3:
Was de roma tomaatjes en leg ze op een bakplaat. Besprenkel ze met een scheutje olie en een beetje zout. Zet ze in de oven tot ze zacht en licht geroosterd aan de buitenkant.

Stap 4:
Pluk de blaadjes van de basilicum en doe ze in de blender samen met de tofu, knoflook, 3 el olijfolie (6 el olijfolie voor 3-4 personen) en een beetje zout. Mix tot een gladde pestosaus.

Stap 5:
Snijd de shiitake in reepjes en fruit ze in een pan met een beetje olie. Zet na een paar minuten het vuur laag en voeg de spaghetti toe. Zet na 2 minuten het vuur uit.

Stap 6:
Meng de pestosaus goed door de spaghetti.

Stap 7:
Serveer met de roma tomaatjes uit de oven en besprenkel met de Italiaanse kruiden.