Skip to main content

Lekkere verse groene asperges op een bed van aardappel en zoete aardappel-stamppot. Bekroond met vegan bacon. Topsmaak en natuurlijk volledig plantaardig. Proef nu de gerechten van de toekomst.

25 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie, olijfolie, zout

Benodigdheden

stamppotstamper

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

600 g aardappels, 300 g zoete aardappel, 1 ui, 6 groene asperges, 4 plakjes vegan bacon, 2 tenen knoflook, 1 tl laos, peper

3 – 4 personen

1200 g aardappels, 600 g zoete aardappel, 2 uien, 12 groene asperges, 8 plakjes vegan bacon, 4 tenen knoflook, 2 tl laos, peper

Stap voor stap

Stap 1:
Schil de aardappelen en de zoete aardappel en snijd alles in grove stukken. Breng aan de kook met een beetje zout en kook tot het gaar is.

Stap 2:
Stoom de asperges in een stoompan (of kook ze in een pan met water en zout) tot ze beetgaar zijn.

Stap 3:
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Stap 4:
Giet de aardappels af en stamp dan alles grof met de stamper.

Stap 5:
Bak de ui en knoflook in een pan met wat olie tot de ui glazig begint te worden. Voeg dan toe aan de stamppot. Voeg ook een scheut olijfolie, de laos en zout en peper naar smaak toe en schep alles goed door elkaar.

Stap 6:
Doe een beetje olie in een koekenpan. Leg de plakjes vegan bacon erin en bak ze 3 minuten op hoog vuur. Daarna voorzichtig omdraaien en nog 2 minuten doorbakken.

Stap 7:
Serveer de stamppot, bekroond met de vegan bacon en de asperges. Besprenkel de asperges met een paar  druppels olijfolie en zout naar smaak.